Wat waren de criteria voor selectie door Curriculum.nu?

Update september 2020. Ik stelde de vraag in de titel van dit blogje eerder, ook via @twitter. Maar @marcotenhoff, wiskundeleraar van @lakstweets prominent @JFKoopmans destijds, en zelf prominent lid van het @curriculum.nu ontwikkelteam voor rekenenwiskunde, besloot niet te reageren.

For amusement: www.youtube.com/playlist?list=PLQgy2W8pIli9IqMibGrxvjYVgzCJ-nM3N

Woord vooraf toen ik dit blogje schreef. Voor rekenen en wiskunde is @curriculum_nu bepaald niet van vandaag of gisteren. De keuze voor de hogere doelen van de Freudenthalgroep die het bestuur van de @NVvWiskunde al in 1999 maakte ging aan de grote opdrachten vooraf. Na die hogere doelen kwam het Wiskunde Vakbekwaam stuk met de Stichting Beroepskwaliteit Leraren (SBL) en het Freudenthal Instituut (FI), om het competentie gericht onderwijs door te drukken voor het #lerarenregister, zo ontdekte ik tijdens mijn tijd als bestuurslid voor Beter Onderwijs Nederland in die zo fout gebleken club. SBL werd later de Onderwijscooperatie, en ook daar ging het al snel fout. Meer daarover hier:

www.beteronderwijsnederland.nl/blogs/2015/09/de-stilte-rond-de-onderwijscooperatie-antwoord/

Vanwege dat WiVa sloeg ik alarm bij de @NVvWiskunde, naïef als ik toen nog was, maar dat was totaal vergeefs. Wist ik veel. Het fiasco van de (al helemaal geen) #rekentoets moest toen nog komen, ook dat was in samenwerking met een FI-bestuurslid van de zogenaamde vakvereniging. Meer weten? Dan is

www.beteronderwijsnederland.nl/blogs/2015/06/rabiate-tegenstanders-rekentoets-en-22-verdwenen-miljoenen/

geen slechte pagina om te beginnen. U treft dan ook een link naar een verslag van de @curriculum_nu bijeenkomsten in Hilversum. Met betrekking tot de selectieprocedure voor de ontwikkelteams van dat @curriculum_nu speelt nog steeds de vraag hierboven:

Wat waren de criteria voor selectie door Curriculum.nu?

Aansluitend op deze en andere vragen die ik al eens stelde aan @JFKoopmans van nu @kennisnet maar destijds @Lakstweets kreeg ik deze week toestemming van Jaap de Jonge om de afwijzingsbrief van @minOCW aan zijn schoolhoofd te publiceren. We zien de naam (Eelloo/Leeuwendaal) van het adviesburo die ik eerder niet te horen kreeg. Even zoeken vind ik

www.hellotest.nl/assessmentbureaus/informatie-over-leeuwendaal/

en lees daar:

Leeuwendaal koopt dit assessment in bij Eelloo (voorheen Meurs HRM). De voorbereiding voor beide kantoren is dan ook hetzelfde. De gebruikte test heet de Q1000 test.

Afijn, dit is de afwijzingsbrief:

 

 

Een reactie op mijn vraag (in de header van dit blogje) aan @curriculum_nu heb ik nog niet mogen ontvangen. Ik noemde de kwestie al in

www.beteronderwijsnederland.nl/blogs/2016/12/waar-staan-we-nu-met-het-reken-en-wiskundeonderwijs/

Is er bijvoorbeeld een verslag van die selectieprocedure?

NB. Met betrekking tot die selectie werd ik zojuist gewezen op

www.nvorwo.nl/ontwikkelteam-rekenen-wiskunde/

“Ook heeft de vereniging (lees het bestuur en @watdoetkees) zich laten vertegenwoordigen in het selectiecomité voor het ontwikkelteam.”

PS. Elders las ik dat er geen verslag is van de bijeenkomst van (wel geselecteerde) @curriculum_nu leraren en schoolleiders met @nivoz (Biesta). De ideologie komt niet alleen van @nivoz natuurlijk.

www.beteronderwijsnederland.nl/blogs/2019/06/hilversum-5-juni-2019-curriculum-nu-in-het-gooiland-hotel/

En Marco? Ik ontmoette hem in Hilversum:

www.beteronderwijsnederland.nl/blogs/2019/05/curriculum-nu-in-het-gooiland-hotel-29-mei-2019/

Daar vroeg ik hem waarom hij mij blokkeerde. Vanwege een screenshot in

www.beteronderwijsnederland.nl/blogs/2018/12/comments-disabled/

was het antwoord. Als mijn geheugen mij niet bedriegt nam ik die screenshot pas toen ik al geblokt was (altijd een handig om een account achter  de hand te hebben). Toch heb ik die shot toen maar weggehaald. Dan zou hij weer deblokkeren. Hetgeen hij vervolgens niet deed. Toen heb ik hem weer teruggezet. Een vreselijke persoonlijke aanval natuurlijk. Marco begint nu op @twitter over mijn werkgever.

 

 

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter