De stilte rond de onderwijscooperatie

Op 14-11-2018 heb ik mijn oude @twitter account gesloten. Een week later keerde @prosenmoller op Groen Links terug in de politiek. Die konden we al zien aankomen, rechtsachter @sanderdekker op de foto hieronder, met naast hem achter het oor van Sander D. niet het medium van @BekkeringHarold, aldus @Claireboo via @twitter. De sectorraden willen @curriculum_nu immers straks wel door de senaat heen. Want het gaat om onze kinderen.
Helaas was de algemene onderwijsbond er onder @LVerheggen (denk ook aan alle leugens over het draagvlak voor het #lerarenregister) nooit aan toe om duidelijk afstand te nemen van dat @curriculum_nl waar @SLO_nl zo druk mee is en bakken met geld aan heeft te besteden.
Maar wat zag ik de 25-ste?
Zo dan! Decennia lang was de @onderwijsraad stekeblind* voor de wetenschappelijke oplichterij uit Utrecht en andere hubs. Gaat de @onderwijsraad eindelijk zien wat vanuit de academische gemeenschap aan bagger over het onderwijs is uitgestort? Deze “ze” waar oud BON-bestuurslid Karin den Heijer het over heeft is Mieke van Groenestijn, gepromoveerd in het bekende circuit dat nu via @SLO_nl dat onzalige @curricululum_nu aanstuurt. Aan
heb ik in dit verband de onderstaande tekst toegevoegd:
*December 2021 Stekeblind zijn ze bij de @onderwijsraad nog steeds:
————————
Maar goed, die onderwijscooperatie. Opgedoekt? In de aanloop naar de doorstart op Uni C was ik vrijdag 21-9-2018 nog even op de Van Schendelstraat om mijn rode kever aan de goede handen van Patrick, lid van het Lerarenparlement, toe te vertrouwen. Ben nog even binnengeweest op nummer 600 waar de @onderwijscoop allang de huur had opgezegd. De kroonjuwelen van de OC stonden nog op de grote dure poster. Leraar 24 gaat gewoon door en de lerarenkamer is stevig bemenst met leraren van het jaar die aan de generieke eisen voldoen die hier geformuleerd staan: jasperrijpmablog.com. Leerzaam blijft het Talis-krantje dat hieronder hangt, met ook de Amsterdamse lector die het LOF project, 1 van de andere ongevalideerde kroonjuwelen, mocht evalueren. De lijst met projecten, waar dus nooit kritisch naar gekeken is, is hieronder ook aanklikbaar. In dat Talis-krantje krantje ook:
Pro memorie: tijdens de overgang van SBL naar OC werd besloten om alleen voorzitters van de deelnemende organisaties toe te laten in het bestuur van de OC. BON (en ik ook) trapten daarin. Zo kon Leraar24 gered worden. Toen ik nog in het bestuur zat en de flauwekul wilde stoppen was de smoes dat het contract 3-jarig was. Daarna liet Ad zich overtuigen door het argument dat het goede wel zou komen bovendrijven. Hetzelfde gold voor de nascholingsactiviteiten. Niet dus. Vervolgens kwam de stilte van Kentson en diens Curriculum_nu-missie. Huub Philippens was de eerste die er toen er toen uitvloog. Het werkterrein van de oude garde in de @onderwijscoop is nu verlegd naar @curriculum_nu. Hand in hand met de VO-raad die eerder Kentson in het bestuur van de OC loodste: van, door en vooral over leraar en leerlingen heen.

We zijn destijds met BON toegetreden tot SBL om de Wet BIO aan te pakken. Toen ik Mark Peletier verving in het bestuur van SBL was deze pilot van de Freudenthalgroep richtinggevend:

www.fi.uu.nl/publicaties/literatuur/2008_wiva_rapport_vakcompetentie_wiskunde.pdf

Om een idee te krijgen van de expertise waarop hier vertrouwd werd lees

www.nieuwarchief.nl/serie5/pdf/naw5-2010-11-4-261.pdf

De uitverkoop van het vak. Ik heb toen bij het bestuur van de @NVwWiskunde alarm geslagen, maar dat was tevergeefs. Ook @PlatformVVVO gaf niet thuis. Sindsdien is er veel gebeurd, met veel tegenwerking van de harde SBL-kern waaronder ook die vakbond waarmee de vakverenigingen het doen, @FederatieFvOv, die notabene de bijna eeuwige maar uiteindelijk wel oud-voorzitter van de @NVvWiskunde naar voren schoof voor de werkgroep kwaliteit van inmiddels de @Onderwijscoop. Als oudbestuurslid van zowel SBL als BON zou ik graag weten waar het allemaal goed voor is geweest. In het bijzonder wil ik dat de lijst van de door de onderwijscooperatie gecertificeerde nascholingsactiviteiten openbaar gemaakt wordt.

Ik heb die vraag al eens aan Joost Kentson gesteld op twitter.

.@joostken Mag de lijst van door @onderwijscooperatie gecertificeerde nascholingscursussen publiek? Of moet je daarvoor een account hebben?

Joost Hulshof

(lid BON, KWG, oudlid Aob, NVvW)

 


Ook leerzaam:

web-talis-krant-nr2

En deze. Let the curriculum games begin, schreef de toen nog SLO hoogleraar-directeur om zijn volgende move te faciliteren.

SLOSander

5 Reacties

  1. Inmiddels is duidelijk
    Inmiddels is duidelijk geworden dat met Joost Kentson op de bok de onderwijscooperatie voor het karretje van Schnabel en leraar2032 gespannen wordt. De 2032professor liet bij Buitenhof zijn ware gezicht zien. Zijn onderwijspartij kijkt maar even weg, net als zijn kwaliteitskrant.

Laat een reactie achter