Ron Bormans van Hogeschool Rotterdam over noodzaak Nederlands

pag-19-05_hebbanollavogala_450x200.jpg

In Scienceguide verscheen een zonder meer indrukwekkend betoog van de voorzitter van de Hogeschool Rotterdam Ron Bormans waarin hij zijn persoonlijke verhaal als Limburgs sprekend jongetje gebruikt als inspiratie voor het koesteren van een de hoogwaardige beheersing van een gemeenschappelijke taal: het Nederlands.

In andere woorden betoogt Ilias El Hadioui hetzelfde als Bormans. Hij spreekt over drie ladders: thuis, de straat en de school/maatschappij waarbij de school de taak heeft om de leerling duidelijk te maken dat de straattaal of de thuistaal onvoldoende is om het in de maatschappij te redden en ook de lat niet mag verlagen voor het aanleren van het ABN. Niet veel anders dan de leraar die niet op de hurken naast de leerling moet gaan zitten maar de leerling die zich moet verheffen tot de leraar.

Nog maar een half jaar geleden meenden 3 prominente bestuurders van lerarenopleidingen dat om meer autochtone studenten te trekken het wenselijk was om de d’s en t’s maar minder belangrijk te achten.

 

Gerard Verhoef

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter