Zijn onderwijzers ook ambtenaren?

Teletekst wo 04 apr
***************************************
Geweld tegen ambtenaren aangepakt

***************************************
Minister Ter Horst van Binnenlandse Zaken wil dat daders van geweld tegen ambtenaren worden geregistreerd. Ook wil ze geweldplegers direct oppakken en niet meer vrijlaten voor ze zich bij de rechter hebben verantwoord.

In het tv-programma Netwerk zei Ter Horst dat ze geweld tegen ambtenaren niet langer accepteert. De minister wil in het uiterste geval de uitkering van een dader kunnen stopzetten.

De CDA-fractie in de Tweede Kamer staat achter het idee om een zwarte lijst op te stellen. De SP sluit niet uit dat agressief gedrag van klanten het gevolg is van een slechte behandeling.
***************************************

9 Reacties

  1. Hopelijk geldt dit..
    …ook voor verbaal geweld binnen het onderwijs.
    Want we moeten zo langzamerhand veel over ons heen laten gaan.

    • Veel te veel
      “Wat l….l jij nou?” flapte een leerling van 14 er gisteren uit tegen mij. Ze bood wel meteen haar excuus aan. “Sorry hoor,” zei ze, “thuis doen we dat allemaal. ”

        • En toch
          heb ik de indruk dat het een niet te winnen strijd is. Mijn eigen tolerantie voor allerlei taalvervuiling is in de loop der tijd behoorlijk veranderd. Het is een samenloop van een levende taal en de wet van de afnemende meeropbrengst (prikkelgevoeligheid). En je eigen kinderen houden je ook goed bij de les.

          • Hier thuis
            hanteer ik de zelde regels. Kost soms moeite, maar ik houd het vol. Ik merk wel effect in vergelijking met klasgenoten.

  2. Kutwijf
    Als een school geen stringente aanpak heeft, wat moet je dan als stagiaire? Wordt mijn dochter (hospiterend op een VMBO-school) uitgemaakt voor “Kutwijf” vindt ze nergens gehoor bij het team c.q. begeleiders. Tsja, dan sta je er helemaal alleen voor…

    • Stageverslag
      Dit zou – ware ik daar stagiair geweest – een prima aanleiding zijn geweest om gedurende de stage het pestbeleid van de betreffende school eens onder de loupe te nemen en in mijn stageverslag te bespreken.
      Tenslotte ben je dan ‘ervaringsdeskundige’ ……

      • Je koest houden
        Oh nee, dat wordt helemaal niet geaccepteerd…een studente die even de hiaten van haar opleidingsschool komt aanpakken…no way… Bovendien, die school ziet ze nooit meer terug en het eigenbelang schrijft voor: hou je maar een beetje koest, je goede beoordeling binnen Krijgen weegt het zwaarst, dus geen mensen tegen je in het harnas jagen is het devies….

Reacties zijn gesloten.