Minder vertrouwen in Plasterk

Ik ben niet vrolijk geworden van de uitlatingen van Plasterk in EenVandaag. Hij heeft gezegd dat competentiegericht onderwijs in het VMBO misschien wel werkt. Op werkbezoek heeft hij bovendien vernomen dat “het bedrijfsleven om competenties vraagt”. Waarom wordt iemand die de politiek ingaat toch ineens oppervlakkiger? Je vraagt toch door wat zij met competenties bedoelen!
Kan iemand mij opbeuren?

5 Reacties

  1. Klinkt niet goed
    Ik moet de uitzending van EenVandaag nog bekijken, maar dit klinkt niet goed. Sorry in-content, ik kan je niet opbeuren, ik ben zelf een beetje depri aan het worden.

  2. Dus terug naar de oude LBO
    Dit betekent gewoon dat het huidige Vmbo wordt afgeschaft en we weer de oude LBO terug krijgen, mwant daar leerden de kids juist de vaardigheden (gewoon woordt voor competenties) om door te stromen naar de oude MTS. MEAO enzovoorts.
    Ze leerden de basisvaardigheden houtbewerken, electronica, metaalbewerken, administratie grafischwerk enzovoorts.

    En dat is nu toch wat het bedrijfsleven weer wil. Tenminste de opzichters, uitvoerders, aannemers, voormannen, installateurs, loodgieters, dakdekkers, stratenmakers en andere bouwvakkers die ik ken hoor ik daar over klagen, die oude LTS terug als die bedrijfstak goed wil blijven draaien. Dat is ook de reden waarom steeds meer van dit werk door allerlei oosterburen wordt gedaan.

  3. Het is lente, maar ‘snachts is het nog aan de koude kant.
    Oftewel: het is nog veel te vroeg om te weten waar je aan toe bent. Pas in de loop van het volgende schooljaar zul je weten hoe de wind waait.

  4. Hij maakt nog..
    ..geen goede indruk.
    Probeert zich ook bij Donner in te ‘werken’ met de woorden:”We hadden allebei een 10 voor wiskunde”.
    Fout dus!

    • ’t ken vriez’n of dooi’n
      zou ik zeggen. Aan de ene kant zegt Plasterk dat de kritiek op HNL voor een heel groot deel wel terecht zal zijn, maar aan de andere kant zijn er ook leerlingen die er dolblij mee zijn. Het zal toch niet zo zijn dat het parlementair onderzoek straks dient ter legitimatie van handhaving van HNL? Zo ja, dan voorzie ik dat BON nog een lang leven is beschoren.

Reacties zijn gesloten.