Responsief MBO of gewoon zo goedkoop mogelijk arbeiders geschikt maken voor..??


Volgens minister Bussemaker, zie haar nieuwste brief aan de Tweede Kamer, moet het mbo in 2017 maar eens responsief en flexibel worden. Deze kretologie, duidt echter op een groot probleem in het Haagse. Namelijk onze onderwijsbewindslieden, zijn blijkbaar de weg kwijt en verdwaald in het "Enge Dierenbos" van innovatie, flexibiliteit, arbeidmarktrelevantie en rendementsdenken. In hun hoofden spelen blijkbaar nog steeds de hersenschimmen, dat het mbo slechts bedoeld is voor het zo goedkoop mogelijk opleiden van  loodgieters, kapsters en buschauffeurs en het omscholen in nep-opleidingen van bijvoorbeeld Polen (zie ook de zaterdageditie van de Volkskrant van eind augustsus 2012). Een ander treffend voorbeeld in de brief is het Friesland College. Dit voorbeeld was in 2007 aanleiding voor de commissie Dijsselbloem. 

1 Reactie

Reacties zijn gesloten.