Verraden!

Graag geef ik complimenten aan kamerleden die het in BON-ogen goed doen. Vandaag voel ik me genoodzaakt het tegendeel te doen: Harm Beertema heeft ons gewoon verraden. Wij leraren hebben het allemaal niet goed begrepen en zouden ons hebben laten misleiden door de bonden. Ach mijnheer Beertema, uiteindelijk zijn ze toch wel dom hé, die leraren die massaal staken en achter hun bond aanlopen.
Ik ben héél kwaad over deze uitspraken en enorm teleurgesteld in ons voormalige bestuurslid. Moest me toch van het hart!

PS: Wél aanwezig op de staking, ook al mochten ze niet spreken: Jasper van Dijk en Emiel Roemer………………..

8 Reacties

 1. ZIngeving staken
  Voor het eerst in mijn leven heb ik gestaakt. Bijzondere ervaring. En inderdaad, als je dan s’ avonds op tv Harm zijn verhaal hoort doen. Ik dacht: is Harm nu al ingepakt door het technocratische Den Haag virus? Het zal toch niet waar zijn? Waar is de dokter.

  In ieder geval mist hij het signaal wat eruit gaat van zo’n dag. En het signaal is duidelijk: we zijn dat gerommel in het onderwijs zat!

 2. een gemiste kans
  Je moet natuurlijk voorzichtig zijn met het trekken van conclusies uit één voorbeeld , maar het optreden van Harm Beersma is wel een goede aanleiding om je af te vragen of het wel kan lukken om het educatief-politieke complex van buiten uit af te breken. Mensen binnenloodsen lijkt nu in elk geval een ijdele methode omdat het complex over een voortreffelijke hersenspoelmachine blijkt te beschikken. De 50.000 stakers in de Arena hebben volgens mij de kans laten lopen om een politieke partij te stichten. Er waren vast wel voldoende mensen bij elkaar om op die dag een partij te kunnen oprichten Als je het met wetten niet eens bent moet je als afgevaardigde daar zijn waar de wetten gemaakt en veranderd worden: het parlement en in de rol van parlementariër met een mandaat van kiezers. En zorg er van te voren voor dat veel ouders onderwijs belangrijker vinden dan alle onderwerpen waar de politici zich ook mee bezig houden. Dan zullen ze op de onderwijspartij stemmen.
  Seger Weehuizen

  • de kans, net als de kruik, gaat zolang te water tot zij breekt
   ref : Seger, hierboven

   Ik ben ondertussen aangekomen beyond the point of return.

   In het ingenieurswezen is dat een bekend moment : in installaties zoals Fukushima zelf een critisch moment.
   Net zo goed geldt dat voor ideeële voorstellingen van zaken, bij uitstek het terrein van onderwijs, humaniora – waar het toch tot de essentie behoort om bedrog door te prikken.
   Niet aldus Harm B.
   Harm B heeft gisteren in de Tweede Kamer de zaak verraden ; dat met zijn demagogisch aangedikt betoog en onbeschoft optreden nog aangezet ; wat het verraad nog erger maakt. Dat was beyond zijn gevlooisde “gewetensvol afwegen” van argumenten, het “moment Harm B” was bedrog.

   Dat dat allemaal past in het politieke landschap, dat zij zo – inzake onderwijs past het niet. Zo eenvoudig liggen de zaken.

   Even eenvoudig is het om in te zien, te erkennen dat onderwijs een zaak is van ouders, een zaak die vervolgens wordt uitbesteed aan docenten ; die het bestuur ervan vervolgens uitbesteden aan bestuur, faciliterend bestuur dus.
   Daarin passen geen politici, geen verraders en geen zichzelf zalvend-bedruipende bestuurders. De zalf van handelen-uit-idealisme, die bestuurders (en politici) aanvankelijk drijft, ja, eigen is, droogt in de kortste keren op, verhardt tot korst, en daarna tot kanker.
   Dat moeten we niet willen. Wanneer zal de volgende bastille zijn ?

   maarten

  • Natuurlijk niet,
   Onderwijs is niet interessant. Het grootste deel van Nederland gaat er nog steeds gewoon van uit dat dat onderwijs wel aardig is en dat die leerkrachten wel erg veel vakantie hebben. Een groot deel van de politici heeft zelf verder ook geen eigen ervaring met grijze en zwarte scholen. Die 50.000 leerkrachten willen geen eigen partij. Die willen gewoon goed lesgeven. Een enthousiaste juf, die met 150% inzet bezig is en eigenlijk geen sociaal leven meer heeft door de groeiende werkdruk, heeft geen interesse in politieke partijen en het gekonkel daaromheen. Die wil, zonder WSNS en passend onderwijs, gewoon kinderen lesgeven.
   Groet, Leo.

 3. re; Hinke/verraden
  Tja, wie met pek omgaat wordt ermee besmet…….En hoeveel boeken en films zijn er niet gemaakt over mensen die vanuit de diepe overtuiging bepaalde zaken te verbeteren de politiek in gingen. Uiteindelijk werden ze net zo als de door hen zo verfoeide “oude” politici, die van de compromissen en achterkamertjespolitiek. Komt Harm zijn standpunt nog verdedigen bij de BON ALV en Symposium 2012?

Reacties zijn gesloten.