3 Reacties

  1. Vrije School
    Het lijkt me te passen binnen het concept van de antroposofische Vrije School. Gelukkig niet van overheidswege landelijk verplicht.
    Lessen vinden plaats binnen de onnatuurlijke omgeving van de school. Hoewel… onnatuurlijk? Die scholen worden toch gebouwd volgens natuurlijke beginselen? Geen nare rechthoeken en rechte lijnen b.v.
    Wie er voor wil kiezen, kieze er voor.

  2. Werkt tegen alles
    Kwakzalverij herken je doorgaans aan de variëteit aan stoornissen waartegen het middel zou helpen.

    • Vrije School kwakzalverij?
      Ik zou het Vrije-School-onderwijs niet zomaar kwakzalverij willen noemen. Men heeft kennelijk andere visies dan anderen.
      Waar is het standaardwerk te vinden dat onderwijs beschrijft als een onwrikbare natuurwet?
      Onderwijs is in belangrijke mate een subjectief verschijnsel dat afhankelijk van de deelnemers is.
      De kindertijd is natuurlijk de leertijd bij uitstek en daarom kan men ALLES wat in die tijd gebeurt, aangeboden wordt, beleefd wordt enz., beschouwen als leren en dus als onderwijs. Zelfs de negatieve ervaringen kunnen worden omgebogen naar een zaak waar het kind van leert.
      Maar als voor kinderen alles onderwijs is (= leren) moet de school zich wel gaan bezinnen op speciale leerdoelen, gezien de beperkte tijd die de school ter beschikking staat.
      Aldus kiest de ene school voor dit, en de andere school voor dat. De ouders en de leerkrachten zijn hier degenen die een keuze willen kunnen maken.
      Onderwijs is geen medisch handboek met standaardrecepten.

Reacties zijn gesloten.