Beloning schoolbestuur

Ik las in de Volkskrant van vandaag een artikel over de beloning van schoolbesturen in het VO. Ik ben het eens met Jeroen Dijsselbloem dat het loon buitenproportioneel is en waarom zouden deze bestuurders een Bonus moeten krijgen.

Toen ik meer dan 30 jaar geleden begon bij mijn vmbo school in Amsterdam, hadden wij 1 directeur en een adjunct op een school van 600 leerlingen. Wij hadden een bestuur dat bestond uit notabelen, zij vergaderden 4x per jaar bij ons in de docentenkamer. Onze schooldirecteur, adjunct en 2 administratieve krachten regelden alles en goed: altijd een kloppende begroting, onderhoud school was goed, vervanging zieke docenten enz.

Nu 20 jaar later hoor ik nooit iets van ons bestuur, ik heb geen idee wat ze doen. Laat staan dat ik vind dat ze een bonus verdienen of een zeer hoog salaris, Wat ik heb gemerkt van ons is, dat wij nieuwbouw zouden krijgen en daarom uit ons oude gebouw moesten. Ik weet, en mijn collega’s ook niet, niet eens de officiele naam van onze school. Ik ken mijn bestuur niet, ik heb nooit kennis met ze gemaakt en het enige wat ik over ze lees is over hun salaris.

Ik ga mijn tentje opzetten op ons schoolplein, kom je ook?