Scholen weren zorgleerlingen

Het zal je maar overkomen: niet welkom zijn op een gewone school en niet welkom zijn op een ´speciale` school.
Een gevleugelde socialistische uitspraak is dat je het beschavingsniveau van een land meet door te bekijken in welke mate het land zorgt voor de zwaksten. Volgens dat criterium is het beschavingsniveau van Nederland fors gedaald sinds Balkenende I

www.nu.nl/binnenland/2460360/scholen-weren-al-zorgleerlingen.html

De Chronisch zieken en Gehandicapten Raad (CG-Raad) heeft een aantal meldingen gekregen van ouders wier kinderen niet welkom zijn op de school van hun keuze.

‘De bezuinigingsmaatregelen in het passend onderwijs gaan pas in in 2012, maar werpen nu al hun schaduw af. Sommige scholen weren al kinderen voor het schooljaar 2011-2012”, zei Ad Poppelaars, directeur van de CG-Raad.

Ook scholen voor speciaal onderwijs zijn op hun hoede. ”Ze weten dat ze het straks met minder geld en minder leerkrachten moeten gaan doen. Ze adviseren ouders nu alvast om na te denken over alternatieve oplossingen voor hun kinderen.”

Melding
Een moeder heeft al melding gedaan bij de Commissie Gelijke Behandeling (CGB). Vanaf 2012 moeten ouders kinderen die extra zorg nodig hebben, aanmelden bij een school van hun voorkeur.
Die bepaalt dan in welke school in de regio de kinderen geplaatst worden. ”Als een school een kind weigert, zou dat wel eens in strijd kunnen zijn met de Wet gelijke behandeling. Dat laten we nu uitzoeken door de CGB”, aldus Poppelaars.

1 Reactie

  1. Natuurlijk weren scholen zorgleerlingen.
    Als je als school minder geld krijgt en steeds meer probleemkinderen, zonder dat e.e.a. goed begeleid kan worden, lijkt me dat logisch. Niet dan?

Reacties zijn gesloten.