9 Reacties

  1. The state of Denmark
    was er niks bij vergeleken.

    Werkelijk misdadig, corrupt, en helaas tekenend voor de kleilaag. Erger nog dan de Maffia, want daar bevochten de families elkaar nog en had je wellicht enige hoop dat een rivaliserende familie minder erg was dan de huidige onderdrukker. Hier is geen enkele hoop meer.

  2. Inzake W. Dresscher en de Aob
    De werkelijkheid overtreft toch steeds weer onze stoutste verwachtingen. Je zult maar zojuist je contributie hebben voldaan. Zo’n club verliest elke geloofwaardigheid.
    Overigens interessant om te zien wie er in die raden van Toezicht zitten. Ik zou wel meer namen willen weten, ook buiten de OMO organisatie.

    • In de Raad van Toezicht van
      In de Raad van Toezicht van Dunamare zit Xander den Uyl (ABVA).

      • Het gaat er om wat ze daar doen natuurlijk
        Het probleem met zulke constructies is, dat je wellicht zelfs graag wil dat werknemersvertegenwoordigers in dergelijke raden zitten. Ze moeten alleen niet met de ene pet op roepen dat er ioets aan de topsalarissen gedaan moet moet worden en met de andere pet dat de salarissen van de bestuurders moeten worden verhoogd.

        De pest is dat we te vaak hebben ervaren dat die mensen niet te vertrouwen zijn. En dat is meer dan wat ook de oorzaak van de ellende

  3. Hoe geloofwaardig allemaal
    Walter Dresscher (AOb) heeft als lid van de raad van toezicht van OMO een besluit genomen over het salaris van de heer Kraakman: ongeveer de Balkenende-norm.
    Kraakman wil over de hoogte niets kwijt (daar is hij blijkbaar niet toe verplicht).

    Nu vertelt de AOb dat ze vechten tegen de graaicultuur van bestuurders in het VO.

    *Kraakman*: “Ik stoor me er vreselijk aan dat de bond bestuurders in het onderwijs wegzet als graaiers. We zijn allemaal integere bestuurders.”

    We krijgen steeds meer een tweedeling. Met medewerking van vakbonden en politiek. Ze zijn er heel handig in om verslechteringen weer te geven als zijnde verbeteringen.

    Denk aan Bakker (TNT) deze week. Hij wist precies wist hoe je duizenden postbodes eruit kunt gooien en het salaris van de overblijvenden kunt verlagen. Nu komt hij met een rapport komt waarin hij stelt dat er een geweldige tijd aanbreekt voor werknemers. Voor iedereen is er werk en ze mogen (lees moeten) tot 67 jaar werken. Ook moeten de belastingen omlaag (heel gunstig voor hun zelf).

    En volgens Wellink is loonmatiging noodzakelijk maar moet de Balkenende-norm van de baan, want anders krijgen we geen goede bestuurders/managers. Geen weerwoord vanuit de politiek en de vakbonden.

    • Over hoeren en tollenaars
      Ik weet gelukkig hoe Marx’ ideeën hebben uitgewerkt, maar zonder die kennis zou ik bijna communistische sympathieën krijgen. Dit is gelegaliseerde diefstal door boven ons gestelden die onverholen in roedels aan het roven zijn.

      Hoe moet zo’n Dresscher in elkaar zitten, vraag ik me dan af. Denkt hij werkelijk dat hij niets anders is dan een hol vat dat volledig karakterloos precies zo moet klinken als de drummer bedoelt? De ene keer drumt OMO, de andere keer Aob.

      Het geeft ook aan op welke manier die mensen kijken naar medewerkers. Ze verwachten ongetwijfeld van hun medewerkers precies hetzelfde als hoe ze zich zelf gedragen. Als je betaald wordt door WC-Eend dan roep je dat WC Eend het beste is. Word je betaald door merk X, dan beweer je in volle overtuiging dat merk X gelijk heeft. En als dergelijke hoererij nu sequentieel monogaam was, dan kon je het met goede wil nog voortschrijdend inzicht noemen.

      De essentiële betonrot is gebakken in het woord professional. De professional is een perfect radertje in de grote machine. De leraar daarentegen heeft daar niets mee van doen. De leraar heeft alleen een relatie met zijn leerling. Daar ligt de kern.

      Overigens ben ik van mening dat we het woord professional moeten vervangen door prostitué

      (met een verontschuldiging aan de dames van lichte zeden voor deze vergelijking, bij hun werk belazeren ze niet tegelijkertijd de duizenden leden van de bond of de honderdduizenden leerlingen waar ze macht over hebben.)

      • De ideale commissie
        Als we er even van af zien hoe het politiek-educatieve complex functioneert.

        Een hoog salaris voor een OMO-bestuurder zou reëel zijn als:

        Het bestaan van grote onderwijsorganisaties zoals OMO werkelijk meer aan goed onderwijs kan bijdragen dan goede leraren. Om aan goede leraren te komen zul je geld moeten gebruiken om hen een redelijk salaris te bieden. Geld kun je maar eenmaal uitgeven.

        De bestuursleden hun werk zo goed verrichten dat je ze niet zou kunnen vervangen door andere personen die datzelfde werk even goed zouden doen voor een geringer salaris.

        Het heel goed verrichten van hun werk door de bestuursleden zo’n meerwaarde biedt dat hun hoge salaris dat waard is.

        Helaas bestaat er geen commissie die op deze kriteria toetst.

        Seger Weehuizen

        • Kennissen of kennis that’s the question
          bestaat voor een niet onbelangrijk deel uit het hebben van veel hooggeplaatste kennissen. Het gaat er om dat men invloed heeft, het gaat er om wie er in hun GSM staat.
          Een zichzelf in stand houdende citation index dus.

      • pipeline & tollenaars en zo – ref 45
        Ref 45 hierboven –
        Deed me ff denken aan een dialoog tussen twee prostituees in Parijs :

        de ene leest de Figaro (Parijs), ergens in 1955 of zo, over olievelden in Algerije :

        Pipeline (spreek uit : piepeliene) laid in one night by thousand men –

        zegt de andere : how much did she earn ?

Reacties zijn gesloten.