Rechter ontslaat bestuur islamitische school Helmond

Van NU.NL: €850.000 is niet voor onderwijs gebruikt, maar volgens het bestuur staat hierdoor de kwaliteit van het onderwijs niet op het spel.

Een topje van de ijsberg. Ik weet van een eveneens islamitische basisschool in Amsterdam dat de situatie daar vergelijkbaar is: heel veel onbevoegde onderwijsassistenten voor de klas en toch als achterstandsschool dubbel geld per leerling binnenkrijgen. Ook de andere voorzieningen (boeken) waren daar destijds minimaal. CD’s (met muziek, was al helemaal verboden).


Rechter ontslaat bestuur islamitische school Helmond
Uitgegeven: 30 januari 2008 11:21
Laatst gewijzigd: 30 januari 2008 11:34


DEN BOSCH – De rechtbank in Den Bosch heeft woensdagochtend twee bestuurders van de Stichting Islamitische Scholen Helmond ontslagen.
ANP


De rechter deed dat op verzoek van staatssecretaris Sharon Dijksma (Onderwijs) en stelde vast dat het tweetal zich schuldig heeft gemaakt aan wanbeheer.


Het was voor het eerst dat het ministerie via de rechter het ontslag van een schoolbestuur eiste.


Wanbeheer


De rechtbank concludeert dat in een aantal gevallen het dienstverband van medewerkers van de basisschool El Ayyoubi in Helmond niet aansluit bij de werkzaamheden die zijn verricht. Onder meer de bezoldiging van een van de bestuurders was is in strijd met de statuten van de stichting.


Subsidies werden daardoor niet gebruikt voor onderwijs en dat is financieel wanbeer, aldus de uitspraak.


Faillissement


Het ministerie becijferde dat in totaal 8,5 ton onderwijsgeld niet juist is besteed. Staatssecretaris Dijksma wil het geld terugeisen waardoor een faillissement van de school dreigt, zei de landsadvocaat bij de behandeling van de rechtszaak.


Het schoolbestuur betwist de vordering en zegt dat hooguit 200.000 euro verkeerd is terechtgekomen. De school ontkent dat de kwaliteit van het onderwijs onder druk staat.

2 Reacties

  1. Hogeschool besturen
    Als het criterium is dat subsidies voor onderwijs gebruikt moet worden dan kan de rechter (bijna) alle hogeschoolbesturen ook wel ontslaan.

  2. Tja, daar kan je natuurlijk op wachten
    en zoals een oud Nederlands gezegde luidt: “Van een kale kip kan je niets plukken”.

    Dus die 850.000 Euro is echt verdwenen hoor………………

    Joao

Reacties zijn gesloten.