Het agrarisch-politieke complex

Wie er nog aan twijfelt dat er educatief-politiek complex bestaat met maffiose kenmerken doet er goed aan om het artilkel “Intimidatie van artsen bij controle veevervoer” te lezen in de NRC van 19 januari. Waar doet deze passages aan denken: Problemen bij de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) zijn al eerder naar buiten gebracht door mensen die de dienst hebben verlaten. Het beeld dat naar voren komt uit zulke gesprekken is dat van een dienst waar best mensen zijn de controle goed willen uitvoeren maar daarbij op tegenwerking stuiten. ….. Een intern evaluatierapport van het VWA stelt dat ondernemers via informele contacten in staat zijn om een door de VWA opgelegde sancties ongedaan te laten maken. ….. “Met rapporten over misstanden ‘gebeurt niks, die gaan gewoon in een map’. Er heerst een ‘cultuur van angst’ binnen de VWA” stelt Breunis. ‘Niemand zet zijn carrière op het spel voor kippen’. (het ophokken van scholieren zal wel milder geweest zijn als het ophokken van kippen). Belangenbehartiging van bedrijfsleven en controle op datzelfde bedrijfsleven door éénzelfde instantie blijkt niet te werken……. Zodra de controle onderwerp van een controverse wordt, werpt zich een CDA-cordon op dat LNV en VWA afschermt van elke kritiek. “Foutje”, stelde CDA-Kamerlid Henk-Jan Ormel in de Tweede Kamer over de bebloede Nedelandse vrachtwagen die in Duitsland van de weg gehaald was. maar wat de CDA-fractie betreft is een onenigheid tussen twee zeugen op de Duitse Autobahn geen reden voor een spoeddebat in het Nederlandse parlement”. Minister Verburg wilde de controle op export verscherpen maar volgens haar eigen CDA was er niks mis met de controle. Dus floot het CDA met steun van de PvdA en VVD de minister terug.
Het is duidelijk dat er een agrarisch-politiek complex bestaat dat misstanden net zo handig verborgen weet te houden als dat bij het educatief-politieke complex het geval was.

2 Reacties

  1. Ranzig ?
    Relatie van Kamerlid met boer is geen nieuws…
    Ga alstublieft niet naar dat digitale hoekje van internet. Het is te erg. Ranzige opmerkingen, schunnige woorden, misdadige wensen. “Ik ga nog liever met een wild zwijn op stap dan dat ik bij dat takkewijf in de schaduw moet lopen”, lezen degenen die wel doorklikken. En: “Nog wat geschoten Jaap, of alleen met Marianne op schoot wapens gepoetst?” In vergelijking met veel andere reacties zijn deze nog kwalitatief hoogstaand. *Lees verder…*

Reacties zijn gesloten.