Voortgang CAO-VO

Onverkort overgenomen van de AOB-site:

datum: 28 juni 2007
De AOb heeft met grote teleurstelling kennis genomen van de “contourennota” van de vo-raad. De notitie is niet meer dan een vage schets: de vo-raad spreekt wel over een salarisachterstand van 14% ten opzichte van de marktsector, zegt een marktconforme positie na te streven voor het voortgezet onderwijs en noemt ook het ruimte creëren voor de professionalisering, maar… vult op deze en alle andere onderwerpen nergens in tot welke consequenties dit moet leiden. Ook het loonbod is niet ingevuld.
De vo-raad heeft aangegeven op donderdag 20 september 2007 met de concrete inzet te zullen komen, inclusief het loonbod.

Het is duidelijk dat deze “contourennota” van de vo-raad fors verschilt ten opzichte van de concrete en heldere inzet van de AOb en de andere onderwijsvakorganisaties. Daarin is wel sprake van duidelijkheid m.b.t. tot bijvoorbeeld salarisontwikkeling, inkomen en beheersing van de werkdruk. De conclusie kan op dit moment niet anders zijn dan dat wij ons moeten voorbereiden op een zeer lastig onderhandelingsproces. Zoals het zich nu laat aanzien zullen wij met onze leden in september vermoedelijk een harde strijd met de werkgevers aangaan.

De contourennota van de vo-raad kunt u hieronder downloaden.

Wegens het beëindigen van mijn lidmaatschap, zal ik hierop niet meer reageren of aanvullen.

1 Reactie

  1. Een harde strijd
    met de werkgevers…… vermoedelijk. Vast wel. Maar ervaringen uit het verleden bieden ook hier geen garantie voor de toekomst?

Reacties zijn gesloten.