Aleid Truijens in de VK

Ook Aleid doet en duit in het zakje over de pabo rekentoets. Zie bijlage. Nu in pdf met dank aan Marten Hoffmann

12 Reacties

  1. Wat kan zij toch goed schrijven.
    (Erg) scherp, mooi verwoord, terzake kundig, en je hoeft bij haar nooit een zin even opnieuw te lezen omdat die enigszins uit het lood staat. Alles past. (haha, maar dat geldt niet voor de opmaak van de tekst: je moet even de woordjes-frommel-functie aanzetten (word-wrap), de tekst loopt bij mij uit het venster.)

    Wat wel duidelijk wordt is hoe belangrijk deze gebeurtenis is: wordt er eindelijk getoetst, en ogenblikkelijk heb je de poppen aan het dansen. En het aardige is dat de VO raad en de HO raad elkaar gezellig in de haren vliegen. Niemand heeft schuld.

    Volgend jaar ook nog de taaltoets: ik verheug me nu al.

    1945: dit is langzamerhand de slag om Berlijn. Wanneer pas je het jaartal aan?

    • Alias
      De man achter 1945 twijfelt wat vaker van zijn alter ego. En aangezien 1945 zichzelf niet kan hernoemen, moet die twijfelaar dat doen. Hem kennende kan dat nog wel even duren, maar ik (1945) zal ook niet verbaasd zijn als dat plotsklaps zomaar van het ene op het andere moment gebeurt.
      Besluitvorming door mensen, ik bergrijp er iets van 😉

      Dat van die tekstwrap ga ik proberen te verbeteren. Het blijkt dat ik geen rtf files meer kan plaatsen sinds versie 5.1 En mijn acrobat weigert pdf files te maken.

        • RTF
          ALs ik een rtf bestand wil invoegen dan krijg ik de volgende melding:

          Het geselecteerde bestand AleidTruijensVK2306.rtf kan niet aan dit bericht toegevoegd worden omdat de extentie niet toegestaan is. Alleen bestanden met volgende extenties zijn toegestaan: jpg jpeg gif png txt html doc xls pdf ppt pps odt ods odp.

          Ik meende dat je dit expres had gedaan om van potentieel gevaarlijke bestandstypes af te zijn

          • klopt
            rtf kent geen macro’s, maar het leek me de enge aannemelijke verklaring.
            En het ging niet specifiek om het weigeren van rtf, maar om het toelaten van een beperkt aantal typen. En daar was doc natuurlijk ook niet bij.

            Uhum… kennelijk wel dus. Ik ging er eigenlijk van uit dat als rtf niet mocht, dan doc zeker niet. Dus niet zorgvuldig het lijstje bekeken.
            Het zou nog steeds een veiligheids feature kunnen zijn natuurlijk en dan hebben ze gewoon niet aan rtf gedacht.

            Nou ja, allemaal niet helemaal logisch (of ik zit op t verkeerde spoor, altijd een optie natuurlijk)

  2. Interessant
    Truijens doet een interessante suggestie. Hoe zit het met de slagingspercentages op de verschillende PABOs en hangt dit samen met hoe ver Het Nieuwe Leren ingevoerd is. Welke onderwijskundige gaat dit onderzoeken?

    • Lijkt me erg lastig om dat hard te maken
      Het gaat om pabo studenten die (nog) maar één jaar opde pabo zitten en de stof is pré pabo.
      Verder hangt het denk ik ook zeer samen met MBO/HBO achtergrond en met andere instroom verschillen (Chistelijke Pabo’s in Zwolle heeft heel ander publiek dan een Pabo in Amsterdam of den Haag, en dat geldt ook voor het VO/MBO waar die studenten vandaan komen).
      En je hebt ook nog kans dat de MNL pabo’s deze toetstrainingen op een niet HNL manier aanpakken (anders verliezen ze de studenten al voordat ze ze gratis door het lege curriculum kunnen loodsen).

      • Gelijk
        Je hebt gelijk 1945 (het schijnt dat ze bij InHolland heel hard ouderwets getraind hebben; kan natuurlijk ook makkelijk want verder hoeven leerlingen in dat ‘lege curriculum’ niets te doen).

        • Het was een natte vinger voorspelling
          Echt Mark, dat van INHOLLAND?

          Ik verzon het zo maar, maar als het werkelijk waar is, dan is het de (zoveelste) giller van de eeuw. Niet geheel ongebruikelijk in rare-scholen-land, want op allerlei andere “vernieuwingsscholen” schijnt het ook de gewoonte te zijn om bv het laatste jaar te besteden aan blokken en pezen op zn ouwerwets om er maar voor te zorrgen dat de examencijfers niet al te zeer afwijken.

          Maar het blijft te zot om los te lopen.

          • Echt
            Zie hier en zoek op ‘InHolland’:

            Behalve bijspijkerlessen in de zomer geven hogescholen ook extra rekenlessen door het jaar heen. Volgens opleidingsmanager Jan Jongkind van de Inholland-pabo in Hoofddorp is 97 procent van zijn studenten geslaagd, “door intensief rekenvaardigheidsonderwijs met veel contacturen”. Maar het zou mooier zijn als studenten van tevoren konden rekenen.

            En dat over het lege curriculum, een PABO studente zegt (te vinden op dezelfde pagina)

            Ik heb mijn studiepunten voor dit jaar wel gehaald, maar ik ben gezakt voor de rekentest.

          • InHolland, bedankt!
            En de conclusie is dus: intensief onderwijs met veel contacturen levert een zeer hoog rendement op. Dank u, InHolland 🙂

Reacties zijn gesloten.