11 Reacties

  1. Mooi stuk
    Een heel mooi stuk Ralph.

    Maar laten we wel uitkijken dat we ons niet aan de SP verbinden. We moeten de ’traditionele’ partijen omkrijgen om echt succes te oogsten.

    • BON is en blijft politiek kleurloos
      Dag Mark79,

      Goede opmerking die je maakt. De laatste tijd is zowel BON als de SP nadrukkelijk in het nieuws rondom onderwijs. Ik hecht er aan te benadrukken dat al deze acties zijn niet gecoördineerd.

      M.b.t. het stuk van vandaag wil ik aangeven dat Marijnissen lid is van ons comité van aanbeveling. In dat comité zijn vele partijen vertegenwoordigd. Het moment van plaatsing is ook niet altijd vrij te kiezen overigens.

      Groeten,
      Ralph

    • BON en SP
      Hoewel ik mezelf wél met de SP heb verbonden, en gerustgesteld ben nu ik de partij van binnenuit inmiddels wat beter heb leren kennen (ik denk dat de SP veel te rationeel, zelfkritisch en “faalangstig” is om het economische roer plotseling extreem om te gooien), ben ik het niet op álle punten met ze eens en kan ik de huiver van een aantal mensen voor deze partij ergens wel begrijpen. En BON moet zich inderdaad niet met specifieke politieke partijen verbinden.

      Maar wordt er vanuit BON nog aan het jasje van bijvoorbeeld het CDA en GroenLinks getrokken om onze standpunten te onderschrijven? Zijn BON-leden die lid zijn van deze partijen bezig hun eigen lokale afdeling of partijleiding wakker te schudden? Dat de verkiezingen voorbij zijn maakt míj helemaal niets uit; bovendien zijn er binnen een maand of drie wéér verkiezingen, indirect ook voor de Eerste Kamer, dus niet bepaald onbelangrijk.

  2. Alweer een mooi stuk Ralph
    Alweer een mooi artikel Ralph. Is Jan M. overigens al lid van Bon?

    Wel blijf ik het volgende tegen-intuitief vinden: ‘Sociale samenstelling en grootte van de groep of ervaring van de leraar doen nauwelijks ter zake.’

    Volgens mij doen al deze zaken wel ter zake. En het verband tussen opleidingsniveau van de leraar en prestatie van leerlingen, is immers alleen bewezen voor natuurkunde? Is dat resultaat ook van toepassing op andere vakken?

    Het wordt in dit artikel wel erg stellig geformuleerd.

    • onderzoek
      De genoemde zaken doen inderdaad wel ter zake, maar blijkbaar veel minder dan vooropleiding van de docent. Hier is het (lange) onderzoek. Criterium hierbij was te kijken naar de sterkste succesvoorspellers in vervolgopleidingen voor natuurkundestudenten.

      • Klassegrootte doet ter zake
        Klassegrootte e.d. doet wel degelijk ter zake, al was het maar voor de arbeidsomstandigheden van de leraar en het welbevinden van de individuele leerling.

        • onderzoek
          Het onderzoek doet de volgende uitspraak: als succesvoorspeller voor studenten op vervolgopleidingen (natuurkunde) is de vooropleiding van de docent significant belangrijker dan klassengrootte of samenstelling van de groep. Dat deze factoren voor docenten wel belangrijk kunnen zijn (welbevinden bijvoorbeeld), daarover doet het onderzoek geen uitspraak. We moeten die parameters in dit kader wel gescheiden houden.

  3. Briljant
    Wat een fantastische stunt om samen met Jan Marijnissen zo’n stuk te produceren. Weer een goede manier om de aandacht op BON en zijn actieprogramma te vestigen. Ik ben wel bang dat de CGL die-hards bij mij op school meteen gaan beweren dat er een wereld van verschil zit tussen HNL en CGL.

    Ik ben lid van GroenLinks en heb meerdere malen verzoeken aan de partij gedaan om minstens te reageren op de brief van BON naar de politiek. Noppes aan reactie! (ja, na 8 weken: we zijn hiervoor te druk met de campagne……………….)

    • GroenLinks, CDA, ChristenUnie
      Hinke, perfect dat je ze op de huid zit om aandacht te vragen voor de BON-standpunten. Ik zou zeggen: als iedereen die op dit forum komt en zich verwant voelt met GroenLinks zich meldt bij Hinke, dan kunnen jullie misschien samen iets ondernemen.

      Overigens, maar dit is een zijstraat, staat me uit een interview met Femke Halsema bij dat ze ooit van school verwijderd is naar aanleiding van een nogal opstandige move van haar ten opzichte van haar docent natuurkunde. Ik zeg verder niks…

      En CDA’ers: waar zijn júllie? Wat gaan júllie doen om júllie partij voor te lichten over hoe de zaken er in het onderwijs écht voorstaan? En stemmers op de ChristenUnie? Wil iemand op dit forum die zich met één van deze partijen verwant voelt het voortouw nemen om de eigen partij te gaan “bewerken”?

    • GroenLinks
      Hopelijk was dit een wijze les voor GroenLinks (dat een zetel verloren heeft): tussen het foldertjes uitdelen door ook af en toe ruimte maken voor de inhoud.

  4. 8 maanden terug
    8 maanden geleden bestonden we nog niet. Nu staan we samen met de voorman van 25 zetels, met een heel sterk verhaal, positief in de krant. De tanker beweegt.
    Petje af voor Ralph.

Reacties zijn gesloten.