Hoge Raad vernietigt uitspraak in zaak-Paula van Manen

De Hoge Raad heeft het vonnis van het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden in de kwestie-Paula van Manen vernietigd. (Lees de uitspraak via de website van de Hoge Raad.) Van Manen werd ontslagen als docent door ROC Nijmegen, omdat zij een kritisch boek schreef over de vernieuwing van het onderwijs aldaar. BON schreef naar aanleiding van deze kwestie een open brief aan de raad van toezicht van ROC Nijmegen.

Het gerechtshof ’s-Hertogenbosch moet haar zaak nu opnieuw beoordelen, en daarbij de vrijheid van meningsuiting voor docenten meewegen. Een punt dat ook voor BON zwaar woog, en waar we in de open brief op aandrongen.

Wij feliciteren Paula van Manen met dit goede nieuws. Het is ook een opsteker voor docenten in het hele land, die nu weten dat besturen niet zonder meer kunnen wegkomen met intimidatie en ontslag van kritische leraren.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter