Digitaal symposium 2020: Terug naar de basis

BON symposium 2020

Voor het eerst in haar geschiedenis heeft BON haar jaarlijkse symposium afgelopen april moeten afgelasten. Gelukkig kunnen we als alternatief dit jaar – ook voor het eerst – een geheel digitaal symposium aankondigen.

Zoals altijd is iedereen hierbij welkom, zowel leden van BON als andere belangstellenden. De toegang is gratis. De bijdragen zullen allemaal uitgezonden worden via het YouTube-kanaal De Nieuwe Wereld en zullen vervolgens ook op deze site geplaatst worden. Hou komende week (tussen maandag 29 juni en zaterdag 4 juli) deze website dus goed in de gaten! Er zullen dagelijks nieuwe films met bijdragen geplaatst worden.

Het thema van ons symposium zal zijn: de basisvaardigheden (onder meer taalbeheersing, reken-, schrijf- en leesvaardigheid). Hierop zullen veel van de bijdragen geënt zijn.

Onder meer de volgende mensen zullen een bijdrage leveren:

Debat Tweede Kamerleden

Als traditionele afsluiting van ons digitale symposium zal er ook dit jaar weer een debat tussen Tweede Kamerleden uit de Vaste Kamercommissie Onderwijs plaatsvinden op zaterdag 4 juli van 12.00 tot 13.00 uur. Als speciale genodigde zal ook Anna Bosman (hoogleraar dynamiek van leren en ontwikkeling) deelnemen aan het debat. Dit debat zal live op YouTube te zien zijn via deze link: youtu.be/fbddRCchL9o.

Uiteraard zullen de basisvaardigheden bij dit debat aan de orde komen, alsook Curriculum.nu, het lerarentekort en andere onderwijsthema’s die met het oog op de komende verkiezingen van belang zijn.

Tot nu toe hebben de volgende Kamerleden toegezegd voor het debat:

  • Harry van der Molen (CDA)
  • Paul van Meenen (D66)
  • Eppo Bruins (ChristenUnie)
  • Harm Beertema (PVV)
  • Roelof Bisschop (SGP)

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter