Geld voor nieuwe leraren in bodemloze put

BON-bestuurslid Hans Duijvestijn heeft onderzocht wat er gebeurd is met de honderden miljoenen extra die de overheid in 2013 uittrok voor meer docenten in het basis- en voortgezet onderwijs.
De conclusie is eenvoudig: dat geld is grotendeels op de bank terechtgekomen in plaats van bij docenten.
Maar hier blijft het niet bij; Duijvestijn heeft ook een voorstel om uit deze impasse te komen. De overheid kan nu haar verantwoordelijkheid nemen door het overtollige vermogen via een heffing terug te sluizen, onder de voorwaarde dat het geld alleen aan extra docenten besteed mag worden. Verder moet de lumpsum gesplitst worden in twee elementen: één deel voor de bekostiging voor docenten, en een ander deel voor overig personeel en materiële kosten.
Lees in Vakwerk het verslag van Hans Duijvestijn: ‘Een bodemloze put
Ook De Telegraaf besteedt vandaag uitgebreid aandacht aan de bevindingen van BON; zie het artikel ‘150 miljoen euro levert bijzonder weinig op – Slechts 309 in plaats van beoogde 3000 leraren‘.
Het rapport wordt vanmiddag, dinsdag 19 januari, overhandigd aan de Tweede Kamer (vaste Kamercommissie onderwijs).
BON wil graag zo veel mogelijk aandacht voor deze analyse en voor onze voorgestelde oplossing – zo wordt de kans groter dat regering en Tweede Kamer inderdaad in actie komen. Stuurt u het artikel van Hans Duijvestijn dus vooral door aan collega’s, vrienden, kennissen en familieleden, en verspreid het via Facebook en Twitter.

BON is een vrijwilligersvereniging zonder overheidssubsidie of betaalde bestuursleden. BON heeft maar één belang: goed onderwijs. Wilt u BON steunen, word dan lid van onze vereniging. Het lidmaatschap kost € 15 per jaar (meer mag ook, we besteden het geld uitstekend), en lid worden kunt u hier.

3 Reacties

  1. Meer dan uitstekend werk van

    Meer dan uitstekend werk van Hans Duijvestijn. Daar kunnen ze niet zo maar omheen.

Reacties zijn gesloten.