Onderwijsvernieuwling alom.

Een treffende lezersmening en toekomstvoorspelling:

"Das staatliche Schulsystem ist systematisch umgearbeitet worden, um eine Klasse von ungebildeten aber gesellschaftlich und wirtschaftlich funktionierenden Heloten zu schaffen. PISA, das dazu substanziell beiträgt, ist das Ergebnis verschwörerischer Aktivitäten der OECD seit den 60er Jahren, wie das im Dezember 2013 unter dem Titel "Anpassung an eine Scheinwelt" in der FAZ herausgearbeitet wurde. Der Bologna-Prozeß dient demselben Ziel. Es kann kein Ziel dieser Aktivitäten gewesen sein, daß der Nachwuchs der Oberschicht, als geistige Elite, auch durch diese Mühle geschickt wird, und die ließe das auch nicht mit sich machen und hält sich an private Bildungseinrichtungen. Das neue Proletariat, wozu auch die gehören, die jetzt in Deutschland neu ankommen und den von der OECD vorgesehenen Standard nochmals senken, kann also nur für die Mittelschicht ängstigen, die von sich immer noch glaubt, nicht zu diesem neuen Proletariat zu zählen. Aber all ihre Abstiegsängste werden sich erfüllen."

Zie:

www.faz.net/aktuell/beruf-chance/campus/studie-zur-freien-grundschulwahl-mittelschichteltern-meiden-brennpunktschulen-14014417.html

5 Reacties

 1. De voorzitter van de VO-raad

  De voorzitter van de VO-raad bewonderde ooit Mao. De gewelddadige culturele revolutie van Mao was vooral anti-intellectueel en anti-cultureel.

  Misschien heeft de voorzitter inmiddels publiekelijk afscheid genomen van dit standpunt en spijt betuigd, dan heb ik dat gemist.

  Maar opvallend blijft dat vele onderwijsvernieuwingen vooral anti-intellectueel en anti-cultureel blijken te zijn.

 2. @moby

  @moby

  Als ik mij niet vergis bewonderde Paultje ook Pol Pot, verantwoordelijk voor 'the kiling fields'. Waarschijnlijk heeft hij ook wel de 'ideologische veren' afgelegd en zich bekeerd tot het neo liberalisme. Uiteindelijk zoeken alle 'politieke zwaargewichten' na hun politieke loopbaan het 'hemd' op want dat is toch altijd nader dan de rok. 

 3. Paul Rosenmöller in een

  Paul Rosenmöller in een eerder leven

  Rosenmöller was lid van de GML (Groep Marxisten-Leninisten). De GML gaf o.a. steun aan Pol Pot, ook toen de misdaden van dat regime al wereldwijd bekend waren. In 1976 reisde Rosenmöller naar Albanië en bezocht daar fabrieken, coöperaties en modelboerderijen. Albanië zuchtte toen onder het regime van Hoxha.

  Paul Rosenmöller:

  In 1979:

  "Van Mao kan je gewoon ontzettend veel leren. Van wat-ie geschreven heeft ook. Wat hij in de praktijk heeft gebracht in China – dat is gewoon een voorbeeld, en nog steeds, vind ik. Er zijn bij ons ook contacten met China en Chinezen, en wat je van die mensen hoort, dat is toch geweldig?"

   

  In 1976:

  "Ik zag me voor een nagenoeg onmogelijke taak gesteld om dit wereldbeeld [Albanië onder Hoxha] ook in ons land te realiseren."

   

  Bron: www.meervrijheid.nl/?pagina=1197 .

 4. Ik was ooit (in de beginjaren

  Ik was ooit (in de beginjaren van Mao) in China en kocht daar zijn fameuze "rode boekje". Daarna probeerde ik het te lezen, en tenslotte te begrijpen.

  Iets van Mein Kampf, een streepje intelligenter want gemakkelijker gevonden, opium en zo, een grein van oorzaak, gevolg. Beide schotschriften nooit begrepen, beide zwaar verschuldigd aan het glorieuze (godbetert) "Britain rules the waves", Dritte im Bunde

   

  Ik ga mijn rode boekje op Marktplaats te koop zetten. Ik vraagt er 15,000 dollar voor, het is immers een uniek dokument. En als er ook maar een greintje oprechtheid achtergebleven was in P.R., dan biedt'ie subiet 18 000, ook dollars. Verkocht, de groeten van het, ooit door P.R. in de Rotterdamse haven bevochten kapitalisme.  Sic transit gloria Mülleri. 

Laat een reactie achter