BN/DeStem wint rechtszaak over publicaties iPad school Breda

gavel-3-450x200_1236445.jpg

Van januari tot april 2014 berichtten we (hier, hier en hier) over de eerste iPadschool in Nederland, iPadschool Breda, later omgedoopt tot Perpetuum Primair Onderwijs. Bron van die berichten destijds waren dagblad BN/DeStem en een betrokken ouder. Ook hadden we contact met de directeur van die school. De directeur meende dat de berichtgeving van BN/DeStem op veel punten feitelijk onjuist was en spande een rechtszaakzaak tegen het dagblad.

We kregen vandaag bericht van de redactie van dagblad BN/DeStem over het gewezen vonnis. Dagblad BN/DeStem is volledig in het gelijk gesteld en de directeur is veroordeeld tot het betalen van alle proceskosten. Het vonnis: “Van belang is dat in het artikel misstanden op de school aan de orde worden gesteld die de samenleving raken en dat wordt bericht over de wijze waarop innovaties in het onderwijs worden toegepast. Dit betreft onderwerpen die in de publieke belangstelling staan en waarover BN DeStem moet kunnen berichten”, Het gehele vonnis kunt u hier lezen. De curator van het failliete Perpetuum gaat nu het voltallige bestuur dagvaarden.

Wij feliciteren BN/DeStem met deze overwinning van het vrije woord en danken hen voor hun mooie werk bij het aan de kaak stellen van onderwijsmisstanden. 

We nemen de gelegenheid te baat om te pleiten voor kwalitatief hoogwaardige lokale journalistiek. De werkelijkheid is te belangrijk om overgelaten te worden aan enkele (inter)nationale media. BN/DeStem heeft dat hier opnieuw laten zien.

Update 3 september 13u00: Inmiddels heeft de betreffende voormalig directeur een reactie geschreven op het vonnis van de rechter

1 Reactie

  1. Gelukkig zijn er ook goede

    Gelukkig zijn er ook goede journalisten en kranten die een standpunt in durven te nemen tegen deze waanzin.

Reacties zijn gesloten.