Geen nationaal onderwijsakkoord

Geen_Akkoord_450x200_577083_70654665.jpg

Zojuist via nu.nl: alle bonden zijn uit het overleg over het nationaal onderwijsakkoord gestapt.

1 Reactie

  1. Normal

    Het lijkt me niet gek als de onderwijsbonden voor het terugkeren naar de onderhandelingstafel zouden stellen:

    1. Als de politiek geen extra geld naar de post Onderwijs wil laten stromen om de salarisachterstand van de leraren op de werkvloer op te heffen moet het geld binnen die post zelf gevonden worden door inkrimping van de overhead.
    2. Als het salaris van de leraren op de werkvloer bij een vereiste kwaliteit niet in overeenstemming is met de kwantiteit ervan moet het evenwicht weer hersteld worden door de taak van de leraar terug te brengen tot het overdragen van kennis en inzicht en het meten van de mate waarin dat proces succesvol verlopen is. De leraar mag daarbij zijn taak in een vierdaagse werkweek vervullen zodat het voor hem mogelijk wordt om zijn totale salaris met een extra baan van één dag in de week op passend niveau te brengen

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.