Kamerdebat over huisvesting onderwijs donderdag 31 mei

In bijgaand stuk heb ik mijn commentaar gegeven op het kamerdebat dat afgelopen donderdag in de Tweede Kamer werd gehouden naar aanleiding van "De Slag om Nederland" van 23 januari.

3 Reacties

  1. Huisvesting

    Ervan uitgaande dat dit voor de SP een hard onderhandelingspunt voor regeringsdeelname is, kan het  in het najaar eindelijk goed geregeld worden.

  2. Huisvesting

    Helder stuk.

    Je zou toch kunnen verwachten dat de verschillende partijen hier kennis van nemen en weten in welke richting er nu maatregelen moeten worden genomen. Of is de enige hoop dat Jasper van Dijk de volgende minister van Onderwijs zal worden? Maar dan nog zal hij in coalitie een brede medewerking nodig hebben.

  3. Is ‘grootheidswaan’ niet

    Is 'grootheidswaan' niet reden genoeg om in te grijpen? Het lijkt me dat dergelijke bestuursleden met ziekteverlof gestuurd moeten worden. Men kan dan leren weer de eigen normale proporties te zien. Er kan dan gewerkt worden aan het minderwaardigheidsaspect dat daar onder schijnt te liggen. Het geld kan dan gewoon weer besteed worden aan het onderwijsproces: uitstekende docenten die ruim tijd krijgen hun leerlingen te begeleiden.

    Hebben bestuursleden geen kinderen, kleinkinderen en eega's die hun gezond houden?

    Later kunnen ze zeggen: 'Waarom hield niemand ons tegen? We waren ziek! We hebben de leerlingen vreselijk tekortgedaan.'

     

    Tip: de (nieuwe) documentaire 'Alles van waarde' van Frans Bromet en dochters. Een scene laat zien hoe erg de megalomanie van de bestuurders is. Een 'feestje' ter gelegenheid van de opening van zo'n nieuw belachelijk duur gebouw van zo'n ROC. Het lijkt wel Hollywood en het was géén persiflage.

Reacties zijn gesloten.