7 Reacties

  1. Inz. accountantscontrole
    Wanneer een accountantscontrole op een school van vitaal belang wordt is er werkelijk iets grondig mis in het onderwijs. Dan gaat het dus helemaal niet meer om les geven en iets leren, maar alleen nog maar om de papieren werkelijkheid. Als de nepwerkelijkheid in orde is, is de overheid tevreden.

      • Licht eens toe?
        Waarom is een accountantscontrole “corrupt en zo lek als een mandje”?

        • @ Marten
          Verzameld tijdens een nascholing (voorbeelden van de aanwezigen): Accountant die ook in het bestuur zit? Dat is eén voorbeeld. Een ander voorbeeld: van te voren afspreken dat er géén controle zal plaatsvinden over een bepaald hot item? Nog een voorbeeld: de zaken hoeven niet te kloppen als wij maar kunnen verklaren dat we ze gezien hebben. Nog een zaak: Als de formulieren er maar in zitten, we gaan ze echt niet lezen, dus u hoeft qua inhoud niet aan de regels te voldoen. CFI: wij gaan het de besturen niet moeilijk maken, ze zijn gewoon verzekerd, de reglementen zijn pro forma. Het CFI: wij willen niet weten wat er mis gaat, dat levert te veel werk op. CFI: als u een klacht wil indienen, dan moet u weten dat de klacht eerst bij ons komt en dat het met klokkenluiders heel slecht af loopt. Als ik dit lijstje zo bekijk dan vrees ik dat het wachten is op een schandaal groter dan we hebben meegemaakt met de bankwereld.

          • cfi
            Informatie van Cfi (Centrale Financiën Instellingen – een uitvoeringsorganisatie
            van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen).

          • Weer wat geleerd
            Weer wat geleerd, heb dank.

            Bij een accountantscontrole denk ik aan een ‘gewone’ accountant die op commerciële basis opereert. Kennelijk heeft het CFI andere normen ……

Reacties zijn gesloten.