The sky box is the limit.

The sky box is the limit.

 

 

Als je als bestuurder van jezelf vindt dat je een godenzoon of God himself bent heb je recht op je eigen berg en als die berg er niet is dan is er maar één mogelijke oplossing meer om toch iets hemels te hebben, een sky box. Het huren van een skybox bij FC Twente heeft als groot voordeel dat de bestuurder in kwestie werk gemaakt heeft van ‘the sky is the limit’ dat doel heeft hij bereikt. Nu de schoonmaak nog.

Marcel en Dennis, de bestuurders van stichting Consent, God en halfgod himself, zijn in maart door het reintegratiebureautje Rentree uitgeroepen tot de beste werkgever van het jaar. Dat zegt mij meer over dat bureautje dan over God en halfgod en zegt me ook meer over de onderwijselite van de school. Want als je als onderwijsgevende in het vragenlijstje van het bureautje deze twee afgezanten van het hemelse een dikke voldoende geeft voor hun werkgeverschap dan ben je eigenlijk geen knip voor de neus waard. Ik verduidelijk mijn standpunt.

Na het aanschaffen van de skybox annex gratis vergaderruimte omdat er in 33 basisscholen blijkbaar geen lokaal beschikbaar is om in te vergaderen. Tenzij natuurlijk dat het-tafeltjes-in-vierkant-model voor de heren bestuurders een beetje te min is en er minstens een bar en sterke drank aanwezig moet zijn in de vergaderruimte, hebben Marcel en Dennis hun personeel op de hoogte gebracht van de nieuwe aanwinst van de stichting. Ik vraag me af of ze het hebben aangedurfd om in dezelfde mail het aantal te ontslagen medewerkers te noemen wegens niet toereikende middelen, maar dat zal wel niet. Enfin, Het olijke Goddelijke duo stuurde de geboortemail en liet langs neus en lippen door weten dat iedere onderwijsgevende zich mocht aanmelden voor de bar- en schoonmaakdienst.

Als je als werkgever het in je botte hersens haalt om onderwijsgevenden te zien als veredelde kantinemedewerkers dan mag dat bureautje voor mijn part zevenhonderdvierentwintig vragenlijstjes laten invullen maar dan zou elke score op elke vraag niet meer mogen bedragen dan een nul. Gelijk aan wat Marcel en Dennis in feite zijn als werkgever.

Wie nu denkt dat die onderwijsgevenden hun neus ophalen voor dit soort klusjes en bij het lezen van de mail even met hun wijsvinger tegen het voorhoofd hebben getikt, die komt bedrogen uit. Leer ze mij kennen die hielenlikkende, elleboogwerkers die in elke school te vinden zijn. Het zijn zij die stoer in de koffiekamer van de leraren het hoogste woord voeren en amechtig roepen dat die bestuurders niet goed bij hun hoofd zijn maar twee minuten later staan ze kwijlend bij de directeur om zichzelf op te geven voor de schoonmaakdienst en hun vrouw die weliswaar niet aan de school verbonden is wil ook graag helpen want die is zo goed met hapjes en zo. Een wachtrij onderdanige knipmessen staat klaar om de verschraalde bierglazen om te spoelen, de stinkende toiletten schoon te maken, de ruimte vergader klaar te zetten en de koelkast bij te vullen. Dit allemaal in de hoop om bij de volgende ontslagronde niet op de lijst te komen staan, of gewoon omdat ze idolaat zijn van het genoegzaam gegeven prijzende hoofdknikje van God en halfgod in hun richting tijdens de wedstrijd Twente-Pec Zwolle.

Dit soort van berichtjes over de hebberigheid, verspilzucht en graaien van bestuurdertjes maakt mijn dag goed. Het lijkt er trouwens op dat deze berichtjes alsmaar sneller elkaar opvolgen. Eerst dat gedoe met de CBE-groep, dan de sponsorshirtjes van Sparta van het bijna failliete Zadkine, nu de skybox van stichting Consent, heerlijk.

Straks een nieuwe regering, en eigenlijk denk ik dat Marcel en Dennis gegokt hebben op de nieuwe minister van Onderwijs. In al hun voorzienigheid denken ze dat Ronald Plasterk de volgende minister van Onderwijs wordt, dat is hij al eens geweest en aangezien hij zich toen ontpopt heeft als een minister van feesten en partijen zou het wel eens zo kunnen zijn dat die sky box inderdaad een hele goeie investering is.

 

 Jesse Jeronimoon

3 Reacties

  1. Dit is weer zo’n Jeronimoon

    Dit is weer zo'n Jeronimoon-verhaal waarbij ik in eerste instantie denk dat er dichterlijk wordt overdreven. Maar na enig inlezen in de zaak, blijkt dat Jeronimoon toch de werkelijkheid beschrijft. Ik sta weer eens versteld over de enorme brutaliteit die zulke bestuurders kennelijk hebben. En dan werkelijk vragen aan de juffen en de meesters of die willen helpen afwassen.  Hoe omhooggevallen en los van de onderwijswerkelijkheid kan men zijn. Zo verziekt waren de bijzondere basisschoolbesturen die ik heb gekend toch niet.

  2. Ik zie hier een misbruik van

    Ik zie hier een misbruik van het woord 'solidariteit'. Solidariteit betekent hier dus vooral dat de ons-kent-ons cultuur in stand gehouden en bevorderd moet worden. Gezonde concurrentie zou veel gezonder zijn en is in Twente, vermoed ik, toch niet helemaal verdwenen vanwege het bestaan van de bijzondere scholen die zich niet aan zulke uitspattingen zullen hebben overgeven.

Reacties zijn gesloten.