De mbo-opleiding tot profvoetballer

Mijn oog viel op het volgende bericht:

"Donderdag 7 juli hebben zeven Sparta-spelers een uniek mbo-diploma Profvoetballer ontvangen. Zadkine en Sparta zijn deze opleiding in februari 2010 gestart om een opleiding op maat aan te bieden, waarbij wordt gewerkt aan de ontwikkeling van de competenties van profvoetballers. De studenten hebben examen gedaan voor de mbo-opleiding Sport & Bewegen."

(bron: Zadkine)

Wat moet een mens hier nu van denken. Natuurlijk is het goed dat de voetballers naast hun sport de mogelijkheid wordt geboden om zich ook maatschappelijk te ontwikkelen, het leven van een topsporter (of een profvoetballer) is ongetwijfeld onzeker, maar zou het dan niet voor de hand liggen om een opleiding tot iets anders dan profvoetballer te kiezen. Voetballen leren ze bij de club, lijkt me. Over welke competenties gaat het? Wat te doen met voetballers die geen mbo-opleiding hebben gehaald, zijn dat slechtere voetballers, en als dat niet zo is, wat leert Zadkine dan wel?

2 Reacties

  1. Is het tegenwoordig niet zo

    Is het tegenwoordig niet zo dat je verplicht bent op school te zitten totdat je een "startkwalificatie" hebt? Dit lijkt gewoon een manier daaromheen: full-time voetballen, maar zogenaamd is dat dan "school".

Reacties zijn gesloten.