Spaarzegeltjes bij de hagelslag

De trends en voorvallen die Eelco Runia in zijn boek ‘Genadezesjes’ beschrijft; boulimische onderwijsorganisaties, de volledig om zeep geholpen professionaliteit van docenten en het zoveel mogelijk ‘uitdelen’ van genadezesjes, zijn alomtegenwoordig in onderwijsland. De lumpsum voedt boulimische onderwijsorganisaties die als kwaadaardige kankergezwellen de Nederlandse onderwijs verzieken. We zijn inmiddels zover in Nederland, dat we nu voor het eerst in de geschiedenis in staat zijn om generaties op te leiden die nog dommer zijn dan de vorige. Over de hele linie worden aan de lopende band nietszeggende diploma’s uitgedeeld alsof het  spaarzegeltjes zijn bij de hagelslag. En de conclusie om de helft van de onderwijsbestuurders en de daarbij horende controlemechanismen op te doeken, waar mee je de loden werkdruk op kunt lossen, onderschrijf ik van harte. Eelco bedankt!.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter