Opmerkingen bij Hoe gaat BON verder

"Onderwijs2032 bevat dezelfde desastreuze mix van onderwijsideologie en vermeende vooruitgangsgedachten als de onderwijsvernieuwingen". Wat die vooruitgngsgedachte betreft wil ik hier graag opmerken dat er nu vooral gezegd wordt "wij moeten het onderwijs voorbereiden op de samenleving van 2032" maar dat bij sommige politieke partijen ook het idee leeft dat  onderwijs moet en mag gebruikt worden om juist die maatschappij van 2032 te vormen. Daartoe is het onderwijs in de onderbouw vwo uitgehold en zijn de eerste drie jaren van het secundair onderwijs gelijkgeschakeld en gehomogeniseerd, verkinderlijkt en geproletariseerd. <new-

line>  "Dan ben je als docent bevoegd les te geven in 'vreemde talen' of 'exacte vakken'"past goed in het bovengenoemde. Je zult eerder aan onderwijs op vmbo-niveauden dan op vwo-niveau denken als je zo'n docent en zo'n lerarenopleiding wil. new-

line>  "BON gaat bijeenkomsten organiseren met medestanders, gaat alternatieven ontwerpen voor onderwijs2032 en gaat een petitie opstellen om duidelijk te maken dat zij niet de enige met onderwijsverstand is". Ik hoop dat BON ook bij de ouders iets los kan maken. Een probleem bij het activeren van de ouders is dat de termein waarbinnen eventuele veranderingen gerealiseerd worden zo lang is dat hun eigen kinderen er geen voordeel meer van hebben nadat de gewenste veranderingen gerealiseerd zijn. Bij het bedenken van alternatieven zou ook moeten worden gekeken naar de mogelijkheden om het AANTAL opengestelde alternatieven waaruit ouders zouden mogen kiezen vergroot wordt. Waarom zou niet bij voorbeeld bij voldoende belangstelling de oude Gymnasiale opleidingen heropend kunnen worden? Ik denk  dat dat zeker niet zou zijn omdat de universiteiten dan terecht gaan sputteren. 

2 Reacties

  1. Naar aanleiding van de

    Naar aanleiding van de draagvlakenquête:

    Nooit wordt er in de onderwijsoorlog tussen de echte en voorgewende srijders voor beter onderwijs gevraagd naar de mening van ouders. Daarbij bedoel ik niet de ouders of de meeste ouders maar van de individuele ouders als dragers van en veantwoordelijken voor de opvoeding van hun kind. Alle combattanten lijken het er over eens te zijn dat onderwijs een staatszaak is.

  2. “Als je vak je lief is: steun

    "Als je vak je lief is: steun BON . Dit geldt voor de leraren. Geldt voor de ouders: Als meer basale keuzemogelijkheden u lief is: steun BON ? Wel geldt natuurlijk: Als je kind je lief is steun BON voor veel ouders die het onderwijs als een deel van de opvoeding zien.

Laat een reactie achter