Google Klas / De Groene 10 juni 2015

Misschien is het hier al eerder aan de orde gekomen, maar dat is niet erg. Want Sanne Bloemink heeft op www.groene.nl/artikel/google-klas# een geweldig artikel geschreven over de 21st Century Skills en meer van dat fraais. Maurice de Hond en andere zelfbenoemde onderwijsgoeroes: 'Eat  your heart out, suckers'!

2 Reacties

  1. Mooi artikel!

    Mooi artikel!

    Zijn inspraak en democratie wel goede gereedschappen voor de vormgeving van onderwijs? et.al.?

  2. Zijn ouders incompetent als

    Zijn ouders incompetent als het gaat om te beslissen welk onderwijs voor hun kind het beste is? Geldt dat ook voor andere onderdelen van de opvoeding? Dat moet wel want die overige onderdelen staan niet los van het onderwijs. Zo ja, dan moeten we gauw het recht en de plicht van de ouders omhun kinderen op te voeden verwerpen.
     
    Ik meen overigens te weten dat mijn ideeën over onderwijs beter zijn dan die van de meeste onderwijshervormers. Zouden ik en andere mensen die superieur in onderwijskundig opzicht menen te zijn dat recht en die plicht mogen behouden?  
     
    Wie zou dat trouwens moeten beoordelen welke ouders competent zijn? Onz parlementariërs die zich ingespannen hebben om ons onderwijs naar de bliksem te helpen?
     
    Als het om politiek stemrecht gaat is er niemand die beslist of je verstandig genoeg bent om te mogen stemmen. Want zo help je de demokratie om zeep. Als je om je eigen kinderen volgens je eigen ideeën op te voeden eerst een examen zou moeten afleggen tast je een grondrecht aan want examinatoren kunnen vooroordelen of belangen hebben.
     
    Misschien dat daarom door de overheid maar aan alle ouders het recht ontnomen is te bepalen wat goed voor hun kind is.
     

Reacties zijn gesloten.