John Nash overleden, 86 jaar – Nobelprijs winnaar wiskunde – in taxi ongeluk

Volkskrant vandaag (citaat) :

 

'A Beautiful Mind'-wiskundige John Nash overleden

De wiskundige John Nash is vandaag in New Jersey samen met zijn vrouw bij een taxi-ongeluk overleden, meldt de politie. Vorige week kreeg hij nog de Abelprijs, een onderscheiding die als de Nobelprijs van de wiskunde wordt gezien. Bij het grote publiek is Nash vooral bekend van de film A Beautiful Mind, waarin zijn persoon wordt gespeeld door Russell Crow. John Nash werd 86 jaar.

 

www.volkskrant.nl/wetenschap/a-beautiful-mind-wiskundige-john-nash-overleden~a4039372/

 

3 Reacties

  1. Wie heeft naar aanleiding van

    Wie heeft naar aanleiding van dit bericht nog even nagezocht wat zijn bijdrage aan speltheorie en PDF's inhield?

     

  2. Voor de speltheorie is hij

    Voor de speltheorie is hij het meest bekend om het Nash Equilibrium: nl.wikipedia.org/wiki/Nash-evenwicht. Daar kreeg hij weliswaar de Nobelprijs voor Economie voor, maar het is een speltheoretisch begrip. Wat hij voor de ontwikkeling van het PDF-formaat gedaan heeft zou ik niet weten.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.