kruisbestuiving

De oproep van Jerominoom om mij te steunen heeft, zoals vaker, 1 enkele reactie opgeleverd.

Versnippering van krachten is nooit goed. Ik ga dus rustig door met mijn rechtszaken en verwijs voor de rest naar BON.

op logboek iemanddoetiets.nl staat het hele stuk. Hier een ingekorte versie:


in 2014 heb ik diverse keren de noodklok geluid over mijn financiële situatie.Het heeft, valt te lezen geresulteerd in ongeveer 1900 euro bijdragen, waarvan een aanzienlijk deel in de vorm van een opdrachtformulier. Die nu elk door de boekhouder in de belastingaangifte worden verwerkt.

Die bijdragen hebben me voor een poos gered, maar ik kan er niet van rondkomen. Dat feit is niet opeens veranderd.

 

De middelen die onderwijsinstellingen hanteren om hun gekozen beleid door te voeren, worden steeds grover. Ze worden ook steeds meer in strijd met de protocollen en de verdragen die er in onderwijsland zijn. Tot men er in slaagt om de basis daarvan te wijzigen.


Er worden verwoede pogingen gedaan. Als een handeling waarvan men wil dat een docent die uitvoert, helaas als medische handeling genoteerd staat, dan probeert men dat (voor onderwijs) ongedaan te maken. Om maar gelijk te krijgen.

Kwaliteitseisen worden herschreven of dusdanig uitgelegd, dat een achteruitgang zelfs met het blote oog zichtbaar begint te worden.



De klanten, de leerlingen en hun ouders doen daar dapper aan mee. Er gaan meer leerlingen dan ooit naar de HAVO. we zijn slimmer geworden.
Of dat waar is, of dat we (veel) soepeler en creatiever met het ijken van de kwaliteiten zijn geworden, wordt maar niet compleet helder.





Het leek erop dat de rottenis het HBO ook compleet aangetast had.Maar een bericht dat HAVO leerlingen het HBO niet aankunnen en naar het MBO worden verwezen, lijkt erop te wijzen dat het HBO zichzelf weer serieus begint te nemen.

 

Er zijn zoveel signalen van voorvallen die betekenen dat de beleidsmakers een sterkere sparringpartner nodig hebben, dat het bijna dweilen met de kraan open lijkt.

De opzet van iemanddoetiets.nl was zo dat als er voldoende opdrachten binnen komen, ik mezelf in kan huren. Zodat mijn financiële nood opgelost is terwijl ik me inzet.De bijdragen vielen automatisch onder de verklaring dat het geld besteed moet worden aan het welzijn van docenten.Ik mag er niet een leuke keuken van kopen of zoiets.

Dat is niet alleen niet gelukt, het is totaal niet gelukt.

 

Is dat jammer? Ja , ik vind van wel. Met de juiste mogelijkheden en werkomgeving kan ik veel meer bijdragen aan deze strijd dan nu. Iemand die een sportprestatie wil leveren wordt ook een tijdje verzorgd, zodat diegene zich op de sport kan concentreren.Ik mikte op hetzelfde principe.

 

 

Hoewel elke vorm van inzet positief is, is het vanuit natuurkundig oogpunt zaak om zo effectief mogelijk te werk te gaan: Voor de samenleving is het belangrijkst dat er een coördinator komt die de troep binnen de vakbonden/onderwijs/vo raad etc etc in kaart brengt, een lange termijn plan coördineert en zorgt voor verbetering. De samenleving heeft namelijk het meeste baat bij een gezonde onderwijssector, die gericht is op het leveren van de hoogst haalbare kwaliteit op basis van maatschappelijk wenselijke normen.

 

Misschien zou het effectief zijn om in een autootje het hele land af te rijden om collega's voor te lichten en op te schudden. Misschien kan ik BON helpen onderzoeken naar de bestedingen binnen het VO. Dat lijkt me geweldig en ik kan het. Maar zolang het neerkomt op vrijwilligerswerk, is MIJN eerste taak voor inkomsten voor het huishouden te zorgen.
ik wilde de vakbonden laten samenwerken, hun gegevens bundelen. Want ik blijf ervan overtuigd dat alles wat nodig is om het onderwijs gezonder te maken aanwezig is. Je moet het alleen rangschikken en inzetten. 

 

De inzet van mijn capaciteiten die wel wat opleveren, hebben als gevolg dat het op de website iemanddoetiets.nl relatief stil blijft.


Mijn advocaat heeft uitstel gekregen tot 10 februari. 

 

Door het berichtje van BON over hun onderzoek naar besteding geld binnen VO ben ik wel heel erg opgevrolijkt dat er IEMAND is, die snapt wat er moet gebeuren en het ook doet. Al had ik het idee dat deze stappen bij een vakbond zouden moeten komen, BON is de juiste neutraler plek ervoor.

voor de lezers die menen bij mij een hopeloze en bodemloze put te hebben gevonden: steun BON.
Die doet iets.

9 Reacties

  1. Misschien maar één reactie.

    Misschien maar één reactie. Maar ongetwijfeld zijn er veel mensen die je acties bewonderen en mogelijkheden willen gebruiken om je te steunen.

  2. Laten we wel zijn.
    Laten we wel zijn.
    Ik heb allang gezien dat het aantal twitter volgers niet in verhouding staat tot het aantal gemeten lezers van mijn website.

    Maar ik was ongelooflijk duidelijk over mijn financiele problemen afgelopen jaar.

    Van die 800 mensen heeft 2% de aandrang gehad me tijdens die crisis te helpen.

    Dat is wel jammer, maar niet erg. Niet iemands woorden maar zijn daden laten de persoonlijkheid zien.

    Ik werk met feiten.
    Ja, ik zie dat mijn teksten hier en daar effect hebben op een niveau veel hoger dan individueel. Het komt aan. Gelukkig.

    En ik zou me gericht in zaken willen storten. Dat was, zoals ik schrijf, mijn opzet met mijn website.

    Maar engel: als er geen markt is, verkoop je niks.

    De effecten van mijn teksten liggen niet bij mijn individuele lezers.

    Van het niveau waar er wel ontvangst is, komt geen kruimel eten omlaag.

    Als ik wat voor som dan ook had gekregen, kon ik kiezen dat geld aan mijn principes te besteden of niet.

    Maar ik heb niks. Punt.

    Dan ben ik niet zo opofferend dat ik heel ssnel mijn huisje uitmoet, omdat ik in de shit zit.

    Ik heb elke mogelijkheid onderzocht om vooral met strijden bezig te zijn.

    Er is crowdfunding voor van alles en nog wat. Maar ik blijf steken op 16 mensen.

    Het is NIET te doen continu met zoeken naar bijdragen bezig te zijn.

    Wie zegt dat ik nog meer op moet offeren dan tot nu toe, omdat ik geen fysieke bijval krijg?

    Sorry. Ik geloof in mijn zaak. Doe wat ik kan. Heb vaak genoeg hulp gezocht en beperk me nu wijselijk en noodgedwongen tot de dingen die ik fysiek en financieel op kan brengen.

    Als ik de straatprijs van de loterij had gewonnen was ik voluit gegaan.
    Maar zwemmen met molenstenen om je nek is geen competitie

    Een geweldige opsteker, als ik zie dat mijn zienswijze hier en daar iets in beweging brengt. Daar word ik heel blij van. Maar daar betaal ik mijn hypotheek niet van.

    Ik ben wel bevlogen maar geen masochist.

    Zoals ik me niet dood laat knijpen door een werkgever laat ik me niet wurgen door een groep die toekijkt hoe ik langzaam stik.x

  3. Hoi Denise,

    Hoi Denise,

    Misschien een tip: publiceer continu direct zichtbaar op de homepage van je website een schatting van hoeveel geld je in totaal nodig hebt, en publiceer regelmatig hoe hoog de meter staat. Dan weten de potentiële gevers waar ze aan toe zijn; hoeveel er nog binnengeharkt moet worden. Nu tasten ze in het duister en zien ze hun gift nergens terug; het verdwijnt in een zwart gat. Het beste is om het visueel te maken. En houd het simpel: opdrachtformulieren, dat snapt niemand. Heb jij ooit wel eens een opdrachtformulier ingevuld als je geld overmaakte naar een goed doel? Hoeveel denk je dat er nog binnenkomt na natuurramp "x" op giro 555 (of wat dat inmiddels is geworden) als je eerst een opdrachtformulier moet invullen, en er ook nog achter moet komen waarom? Simpel houden!

    Laat het ook direct via Twitter weten als de meter omhoog gaat.

    En laat ook weten wat je in ruil voor een gehaald totaalbedrag precies gaat leveren, en zo ongeveer op welke termijn.

    Zet ook de locatie en datum van de eerstvolgende rechtszaak op een vaste plek op je homepage.

    Maak het voor mensen dus makkelijk en aantrekkelijk om je te helpen en te volgen.

     

  4. Waardevolle suggesties van

    Waardevolle suggesties van EM70.
    Ook ik bewonder je moed en inzet Denise (al koop je daar niets voor).

  5. Sorry Denise,

    Sorry Denise,

    Ik wilde best wat geven, maar dan blijkt een automatische incasso niet te werken zoals  beloofd.

    Word ik daarna "gelokt" met cadeautjes die ik niet wil.

    Dan begin ik te twijfelen.

    Als je geld wilt, moet je dat niet zo moeilijk en verdacht gaan maken.

  6. Er staat onder input van mijn
    Er staat onder input van mijn site regelmatig een overzicht van bijdragen vs kosten.
    Daarnaast heb ik maandelijks een tekort van enkele honderden euro’s. Ook vaak beschreven. Dat lijkt niet veel, maar elke maand 400 euro loopt waanzinnig op. Dus doe ik daar iets aan.

    Een automatische incasso is heel erg duur. Dat heb ik uitgebreid toegelicht. Natuurlijk wil ik dat het liefst. Enig idee hoeveel tijd en moeite ik daarin heb gestoken ?
    Alles ten koste van andere inspanningen ?

    Het cadeautje leek me gewoon een ludiek idee. Wat is er mis met een ludiek idee.

    Dit gemauw bedoel ik dus. Voor de dingen duizenden km verderop wordt miljoenen gestort. Maar hier wordt mij verweten dat ik geen ruim 1000 euro kosten wil maken om een automatische incasso te installeren. Moet ik een vlotte show vertonen met zware stenen aan mijn benen.

    De boel heeft vele weken plat gelegen door alles wat ik probeerde om via lezers geld binnen te halen. Waarop mij gevraagd werd waarom ik niet met echte actie bezig was.

    Overigens moby : jouw bijdrage was al meer dan substantieel. Dus waarom jij je hier alsnog aangesproken voelt snap ik niet.

    Als de helft van de lezers 10 % van jouw bijdrage stortten, had ik me helemaal nergens druk over hoeven maken.

    Er genoeg informatie op mijn site. En ik heb en huur geen pr bureau. Dat circus trek ik er niet bij.

    Je wilt niet. Ok. Zeg dat gewoon. Dat doet Moby ook. Al kan ik zijn beredenering niet volgen, hij komt er voor uit.

    Weer een ander vindt dat ik aardiger moet zijn tegen de mensen die wel wat hebben overgemaakt.

    Ieder heeft andere wensen en verwachtingen. Ik heb afgelopen jaar weken en weken aan dit soort narigheid besteed. Geen zin meer in. Wat ik ook doe , er zijn klachten en nu al verdachtmakingen !

    Zonde van tijd en energie. Ik mis de juiste toon. Dat zal dan maar.
    Die tijd en energie heb ik nodig. Geld inzamelen mag niet het doel op zich worden.

    Ik ga de bonden aanschrijven over een aantal zaken. Dat lijkt me zinniger dan deze eindeloze discussie.

  7. Als je het inzamelen van geld

    Als je het inzamelen van geld net zo blijft aanpakken als je tot nu toe gedaan hebt, dan zal het resultaat ook hetzelfde zijn.

    Als je méér wilt bereiken dan tot nu toe, dan zul je iets aan je aanpak moeten veranderen.

    Als je je aanpak niet wilt of niet kunt veranderen, dan is grootschaliger geld inzamelen geen haalbaar doel, en zou ik daar inderdaad ook geen tijd en moeite insteken.

     

  8. Mee eens.
    Mee eens.
    Het is ook niet zo dat ik alles maar moet kunnen. Perfectie lijkt me onhaalbaar.

    Denise

  9. Ik vind het overigens geen
    Ik vind het overigens geen enkel probleem om dergelijke onderdelen uit te besteden.

    Maar dat zou gratis moeten. Wellicht via sponsor. Maar aangezien letterlijk elke actie zorgvuldig door iedereen in het veld genegeerd wordt, zijn daar geen gegadigden voor. Ik kan wel doorgaan tig media etc aan te schrijven. Ik kan ook zoals aangegeven weer eens goed in de problemen zelf duiken.

    Maar ook dat meld ik al 2 jaar en er staat niemand aan te bellen om het financien zoeken voor me te doen.

    Ik ga mijn eigen gang gewoon en wil iemand werkelijk helpen dan graag. En anders doe ik het op de manier die ik aankan.

Reacties zijn gesloten.