welterusten

Ik was het niet van plan, maar het lijkt erop dat de onderwijsvertegenwoordiging (weer) eens totaal niet beseft welke gevolgen de instemming met de nieuwe CAO gaat betekenen.
 

er is een oproep geplaatst voor een staking. ( Ton van Haperen) Het aantal lezers gaat richting 20 000. LIA sluit zich bij de oproep aan.
Wat gaat er gebeuren?
Men wacht op een inhoudelijke reactie van de vakbonden.( ik dacht eerst werkgevers, maar dat had ik verkeerd gelezen)

Ik heb geen idee of dat ook gaat gebeuren. De bonden hebben net ingestemd met de CAO. Hoeveel gezichtsverlies is het, als ze daarop terug moeten komen?

Het geld, dat de overheid heeft toegezegd, gaat inderdaad niet naar de arbeidsvoorwaarden. Daar heb ik enkele weken geleden hetzelfde over geschreven als Ton van Haperen dat in zijn woorden doet.

Wat iedereen lijkt te vergeten, is dat door het instemmen met deze CAO er is ingestemd met de voorgenomen verdeling van al die miljoenen. Er STAAT namelijk in het CAO voorstel, dat loonruimte ALLEEN gevonden wordt binnen de al aanwezige arbeidsvoorwaarden.
Dus……………………je stemt ermee in dat er geen euro cent bijkomt, tenzij de overheid zelf aangeeft meer geld voor loonsverhoging over te hebben.

De VO Raad heeft nu van iedereen instemming om te doen met dat geld wat ze wil en heeft de docenten laten tekenen ermee in te stemmen alleen meer loon te krijgen als de overheid nog een extra pot geld speciaal voor hen erbij doet.

Welterusten.
Ik blijf zeggen: vraag je vakbond wat ze gaan doen nav het vonnis van 30 april 2014. Gewoon laten gaan? En jullie dan??

 

iemanddoetiets.nl

steun het hoger beroep

ook te volgen via twitter

4 Reacties

  1. De stakingsoproep van Van

    De stakingsoproep van Van Haperen is te vinden op:

    www.tonvanhaperen.com/index.php?option=com_content&view=article&id=332:een-algemene-staking&catid=36:actueel&Itemid=1

     

    Ik wist niet eens dat hij een eigen website had.

     

    Fragmenten uit zijn treffende betoog: "Het onderwijs wordt al decennialang even middeleeuws bestuurd als Afghanistan. Minister en staatssecretaris hebben dezelfde taakopvatting als president Karzai. Goed gekleed houden ze nikszeggende toespraken, laten zich fêteren en knippen linten door. Ze functioneren vooral ceremonieel. Daarnaast verdelen ze het protectiegeld onder de clanhoofden. Die wheelen en dealen. Met elkaar. En met de parasieten om hun heen. In dit bestuurlijk bolwerk kent iedereen iedereen. Allemaal denken ze in dezelfde grote lijnen. Het onderwijs moet beter, eigentijdser en uitdagender. Onze praktijkwensen staan op lang parkeren, want leraren zijn als remmen op de vooruitgang, stokers op de trein, lantaarnaanstekers in de straten. Dit dedain jegens de beroepsgroep en de corrupte omgang met geld drijven ons in de armen van de Taliban. Op de werkvloer is het antwoord op een vraag van leidinggevenden eerst rollende ogen en dan met overslaande stem; ‘rot op, werkdruk’. En als het dan toch moet, volgt ‘ja zeggen, nee doen’. Twintig jaar Afghanistan maakt van de Nederlandse leraar een zeurende saboteur. "

     

    Als we gaan staken, staak ik uit volle overtuiging mee.

  2. Wel opvallend dat het stuk

    Wel opvallend dat het stuk van Ton van Haperen pas in het AOb-blad is gepubliceerd nadat de AOb al akkoord was gegaan met de nieuwe CAO…

  3. maar JTS, wat een achterdocht

    maar JTS, wat een achterdocht !!!

    zoiets als die cartoon die AoB nu gepost heeft? "we gaan maar staken "??

    Poging de gemoederen te dempen met rake stukjes: zo van, maar we zijn ECHT kritisch hoor, blijf bij ons…….

Reacties zijn gesloten.