Rayonhoofden

Ik heb de laatste dagen met stijgende bewondering gekeken naar de rayonhoofden. Bestuurders met enorme verantwoordelijkheden, financieel, organisatorisch en menselijk die met verstand van zaken en zonder veel omhaal van woorden beslissingen nemen, die, ook als het tegen de wens of belangen van velen ingaat, worden gerespecteerd.
Kunnen we geen rayonhoofden aanstellen in het onderwijs? Heel wat anders dan de padjepeeërs die Bommeljé beschrijft.

3 Reacties

  1. Overdenking
    Stel, nog eens, stel, dat de organisatie van de elfstedentocht economische belangen had ( denk hierbij aan sponsoring, subsidie, enige hotels in eigen bezit, en vult u verder zelf maar aan) en de organisatie zou bestaan uit rayonhoofden, een raad van bestuur en een raad van toezicht. Stel dat de raoyonhoofden en de bestuursleden een bonus in het vooruitzicht zou worden gesteld bij het doorgaan van de tocht en dan denk ik aan een bonus met minimaal 4 nullen. Hoe lang zou het dan duren alvorens het financieel ( eigen) belang het zou winnen van de verantwoordelijkheid.
    Laat dit een pleidooi zijn om terug te keren naar de ‘autonome school’ en hiermee bedoel ik een school die niet afhankelijk is van in en outputfinanciering, sponsoring, vastgoedinkomsten enz….Geen raad van bestuur, geen raad van toezicht maar gewoon een kennisinstelling zoals die er vijftien-twintig jaar geleden er ook waren.

Reacties zijn gesloten.