Nieuwsbrief onderwijscoöperatie

Naar aanleiding van de opening van het lerarenregister heeft de onderwijscoöperatie een nieuwsbrief opgesteld (ook in pdf).

Samen voor kwaliteit

Op woensdag 15 februari 2012 opent www.registerleraar.nl Een register van, voor en door leraren in het PO, VO en MBO. Het doel van het register? Onze beroepsgroep versterken en de kwaliteit van het onderwijs waarborgen. Registerleraar.nl helpt u om op een makkelijke en uitnodigende manier te blijven investeren in uw eigen kwaliteit.

Van, voor en door leraren
Wilt u ook meewerken aan het waarborgen van de kwaliteit van onderwijs in Nederland? Dan kunt u zich vrijwillig in het register inschrijven en hierin uw bekwaamheidsonderhoud bijhouden. Alle burgers van Nederland kunnen zien of u op registerleraar.nl geregistreerd bent. Ook kunt u met uw ervaringen bijdragen aan het definitief vormgeven van het register. Bij de opening op 15 februari is het register nog niet definitief. Samen met ingeschreven leraren worden in 2012 bijvoorbeeld de inhoudelijk criteria met betrekking tot het bekwaamheidsonderhoud en de specifieke vereisten die leiden tot de herregistratie bepaald.

De lidorganisaties van de Onderwijscoöperatie (Algemene Onderwijsbond, Beter Onderwijs Nederland, CNV Onderwijs, Federatie van Onderwijsvakorganisaties en Platform VVVO) scharen zich gezamenlijk achter het register. Vanuit deze lidorganisaties zijn al vele leraren actief betrokken bij de vormgeving van het register.

Inschrijven?
Wilt u zich inschrijven in het register en eventueel actief meepraten over de definitieve vormgeving van het register? Ga dan naar www.registerleraar.nl.