“Leraren, stop met zeuren, ga lesgeven”

“Leraren, stop met zeuren, ga lesgeven” is de provocerende kop boven een stuk van Pierre Diederen in diverse kranten.

Hij hekelt – terecht, lijkt mij – de vele periodes waarin leerlingen naar huis worden gestuurd omdat er getoetsweekt, vergaderd, voorbereid of nabereid moet worden. Die tijd zou volgens Diederen lestijd moeten zijn.

Diederen stelt over deze lesuitval:
“Elke leraar in Nederland weet dat, de schoolbesturen zijn er verantwoordelijk voor en de inspectie gedoogt openlijk. “
Daarom is het m.i. jammer dat hij zijn collega-leraren in het stuk beschuldigt van kokervisie en blinde vlekken. Hij zou juist de schoolbesturen moeten aanspreken op de (soms vele) nevenwerkzaamheden die het leraren moeilijk maken om hun ‘core business’ – het lesgeven – uit te voeren.

Enfin, lees zelf het hele verhaal HIER en vorm uw eigen mening.

3 Reacties

  1. Als ik ergens uitslag van krijg
    dan is het wel dat gezeur van mensen die iedere inhoudelijke discussie uit de weg gaan door leraren te beschuldigen van gezeur. Dus meneer Diederen, stop met dat gezeur en ga er iets aan DOEN, word lid van BON bijvoorbeeld of vecht op een andere manier voor beter onderwijs.

  2. Een zekere Sjimmie rerageert….
    …en daar sluit ik mij bij aan:

    ‘Bij mij op school is het anders; ik vergader buiten de lestijden, we hebben geen toetsweken, geen nieuwjaarsreceptie, één opstartdag en drie afsluitdagen, dus geen afsluitweken. De kersttijd was gewoon dubbel werken; lessen, vergaderen en ouderavonden en dan nog een kerstviering erachteraan. In de tussentijd ook zorg dragen voor een grote groep mentorleerlingen, allen LWOO en dus ook zorg voor de ouders. Gesprekken voer ik buiten de lessen om, want ik werk voor en met mijn leerlingen en nascholen doe ik op mijn vrije dag.’

    Het artikel of de leraar (Diederen) in kwestie geeft een vertekend beeld dat niet strookt met de werkelijkheid.

Reacties zijn gesloten.