websites van Hogescholen als InHolland, HvA, HHs enz

Beste Lezer,

Graag wil ik de discussie over de diploma’s en de verdere gang van zaken rond de verschillende hogescholen eens over een wat andere boeg gooien.

Waar ik mij vooral aan erger, is het abolute gebrek aan informatie via websites van dergelijke Hogescholen. Iedere Universiteit in Nederland beschikt zo langzamerhand over en zeer gedegen website. Er is voor iedere gebruiker goede informatie beschikbaar over de verschillende studierichtingen, de vakken, het les- en tentamenrooster, de docenten en hun achtergronden. Dit is zeer nuttig bij het maken van een keuze en verdere planning.

Op websites van Hogescholen staat hierover NIETS! (of men moet speciaal ingelogd zijn als leerling. En dan is het nog de vraag wat er beschikbaar is).

Mijn idee: maak Hogescholen verplicht hun gegevens omtrent docenten, roosters, tentamens enz op het publieke deel van hun website te zetten. Het gaat hier immers om bekostigd onderwijs. Het is toch geen lagere school ? Bij een normale openheid kunnen onduidelijkheden en uitwassen mogelijk beperkt blijven. Dat is in ieders belang.