“De leerling is de motor van het onderwijs en niet de leraar!”

Het is maar dat u het weet: “De leerling is de motor van het onderwijs en niet de leraar!”. En natuurlijk moet dat, want: “De lerenden zijn alleen te motiveren als zij zelf sturing kunnen aanbrengen in het eigen leerproces.”

Kortom: we zijn nog lang niet af van de zelfregisserende leerprocessturende jongeren met reflectieportfolio’s. Zie de site van GISDO en verwonder u. O ja: GISDO betekent Geïntegreerd Interactief Semi-Digitaal Onderwijs …….

2 Reacties

  1. Een motor met startproblemen dan wel
    Heb jij dat nu ook, ‘smorgens de eerste les, al die motoren die al gestart zijn voordat je er erg in hebt? Gelukkig krijgen zij met zn allen jou als leraar ook wel aan de praat, dan kun je nog wat begeleiden natuurlijk. En ‘smiddags idem dito, die motoren lopen maar door. Als je ze niet om 5 uur uitzet, dan lopen ze vast door oververhitting.

  2. GISDO
    Een beetje zoeken leert dat GISDO is ontworpen door Geert Thoolen, leerkracht van de basisschool Laurentius in Roermond (zie bijvoorbeeld hier). Er zijn 2 onderwijskundigen die scholen begeleiden bij het implementeren van Gisdo als onderwijsvernieuwing: Marieke van Osch en Tanja van Kempen. Valt overigens allemaal niet te lezen op de website van GISDO… via whois valt ook te vinden dat gisdo.nl op naam staat van move.nu en die website staat dan weer op naam van Marieke van Osch.

Reacties zijn gesloten.