Leren onze politici dan nooit van hun fouten?

nos.nl/artikel/314000-les-over-homoseksualiteit-verplicht.html
Weer een extra randtaak voor leraren terwijl veel geslaagde havisten en VWO’ers geen werkwoorden kunnen vervoegen, niet weten wat het verschil is tussen een bezittelijk en een persoonlijk voornaamwoord, niet over algebraïsche vaardigheden beschikken, geen topografische of historische kennis hebben, geen tweede vreemde taal goed beheersen…

We kunnen erover discussiëren hoe nuttig deze specifieke extra taak is, ik wil volstaan met de constatering dat dat in ieder geval sterk van de school en de regio afhangt (zwartwit gesteld: gymnasium vs. stads-VMBO) maar het lijkt me evident dat we beter eerst de basis verzorgen alvorens we scholen weer een extra taak gaan opleggen en het lijkt me logisch om per school te bekijken ofdat die extra taak wel of niet nuttig is als zo’n extra taak al wordt ingevoerd.
Helaas is de minister van OCW bezweken voor de druk van het parlement, de vraag is ofdat zij zich heeft laten overtuigen met rationele argumenten of dat zij het zelf eigenlijk allemaal niet weet.

1 Reactie

  1. och…
    Ik kan heel wat recente besluiten opnoemen waar ‘de basis’ in het onderwijs vele malen sterker onder lijdt dan onder dit kleine puntje. Ik kan ook een heleboel ‘neventaken’ opnoemen die minder te verdedigen zijn dan deze.

    Ben het er helemaal mee eens dat het onderwijs -en dus zeker ook de verantwoordelijke minister- z’n prioriteiten op orde moet krijgen, maar laten we in dat proces s.v.p. ook de juiste prioriteiten leggen. Als het strand vol ligt met olie en met olie besmeurde stervende dieren begin je niet met eerst een enkel kauwgumpapiertje te verwijderen uit het zand.

Reacties zijn gesloten.