de inspectie wordt bedrogen

Inspectie bezoek bij ons op school wordt weken van te voren aangekondigd.
Dat geeft een heleboel werk voor het examenbureau. Alles wordt bekeken en alles wat niet voldoet wordt zo herschreven en gemaakt dat het wel deugt. Daarna wordt gekeken wie erbij betrokken wordt. Niet alle instructeurs zijn geschikt, dus kan het zijn dat er van elders instructeurs geleend worden. Deze personen worden getraind. En wel zo dat de schone schijn leidt tot niet verder onderzoek. Jammer genoeg is dat nu weer gelukt. Verder onderzoek zou aan het licht brengen dat wij nog nooit een vreemde taal aangeboden hebben. Er staat weleenswaar een cijfer op het diploma, maar hoe dat kan is een raadsel. Dat cijfer moet, want het computerprogramma draait anders geen diploma uit. Bij de administratie leidde dit tot gewetensbezwaar. Ook daar is een oplossing voor gevonden, dat doet een collega wel.

9 Reacties

  1. Wie durft
    Tijd voor “Meld misdaad anoniem” in het onderwijs.

    Overigens herken ik deze schijninspecties ook uit mijn diensttijd: compagnie- en bataljons commandanten die bij vriendjes ontbrekende uitrusting, wapens, voertuigen, enz lenen om zo weer een voldoende op hun conduitestaat te versieren.

    • aan de schandpaal met die (VMBO’s en) MBO’s
      Kan er geen overzicht komen ergens op internet met idiote onderwijsconcepten, malversaties en megalomane bouw/ict-plannen per (VMBO/)MBO, bijvoorbeeld conform de “uitspraken van educraten” van jl.? Dan weten mijn zoon en ik in ieder geval waar hij niet moet zijn als hij klaar is met zijn VMBO. Ik nomineer alvast de school van Linux (sorry Linux).

  2. Alles is goed is vaak de beste boodschap
    Ik was ooit verantwoordelijk voor de rapportages aan de subsidieverstrekker van een redelijk groot project. Het was in ieders belang, niet in het minste het belang van de sibsidieverstrekker, dat de rapportages positief waren. Net als dat de docent geen belang heeft bij onvoldoendes voor zijn leerlingen heeft de inspectie vaak geen belang bij het constateren van tekortkomingen.

    • risico op een onvoldoene kon wel een docentenbelang zijn
      In mijn herinnering had angst voor een onvoldoende cijfer bij een aantal leerlingen wel degelijk een goede invloed op het gedrag. Niet omdat de docent voor straf onvoldoendes uitdeelde maar omdat ze bang waren dat ze in geval van wanorde in de klas het vak niet onder de knie zouden krijgen. Leraren in de expressievakken hadden het vaak veel zwaarder dan andere leraren.
      Seger Weehuizen

  3. De inspectie laat zich bedriegen
    De inspectie LAAT zich bedriegen omdat ze hun bezoek vooraf aankondigen.

    Simpele oplossing: de scholen niet vooraf in kennis stellen van het bezoek!

    • intriges
      Janwillem je bent nu verkast, maar heb jij het filmpje gezien van deelnemers? Ze hebben er erg veel lol om. Ze hebben vastgelegd hoe de directeur het aanlegt met een van zijn teammanagers en dat rustig in het bijzijn van een andere teammanager, die doet of haar neus bloed. Niet in een kast of zo, maar gewoon volop in het zicht. Elke keer als ze komen is het raak en gaan deelnemers verder met filmen. Ze heeft nu de bijnaam “liefje”. Ik zeg directeur maar zowel hij als zij is geklommen. Dus als je hogerop wil dan weet je wat je moet doen, het gaat niet om kwaliteit, het gaat niet om waarheid. Je weet nog wel he, zijn kernkwaliteit was integriteit. En daarvan is het product fraude en intrige of niet? Deelnemers willen nu helpen de waarschuwing “kom niet aan mijn liefje” uit te dragen. Ze wachten tot het goede moment en zetten het dan op youtube. Ik heb het ze op schrift verboden en een knipoog gegeven. Zij kunnen zich zoiets permitteren met onze steun, wij niet.

      • minderwaardigheidscomplex
        Mos pas op. Schrik niet als er achter een muurtje een teammanager of directeur staat om te luisteren. Wij maken er een spel van om zovaak als mogelijk ze inverlegenheid te brengen. Maar beter is nog, niemand te vertrouwen. Goed dat je op papier de deelnemers verboden hebt het filmpje in de opnbaarheid te brengen, maar staan er ook namen van deelnemers op? Waarom laat je hen niet verklaren dat het filmpje is gewist? Dan loopt er niemand gevaar meer.

        • minderwaardigheidscomplex
          Beste mos, deze directeur heeft de volgende taktiek. De teammanager is open en integer. Dit is een bedreiging voor de directeur vindt hijzelf. Tegen het team wordt dan gezegd dat de betreffende persoon gelogen heeft en zaken achter heeft gehouden. Het team gelooft dat en de teammanager mag vertrekken. Echter niemand gelooft het. Ieder weet dat de openheid echt was en dat integriteit echt was en dat zaken bij de teammanager veilig zijn. Ja de teammanager werd te zeer gedragen op handen. Vertrouwen niet schaden heet dan dat deze persoon zaken achter houdt en zijn sterkte is zijn openheid en dus zeg je dat hij liegt. Zo pest je iemand weg. De opgelegde radiostilte heeft ertoe geleid dat de teammanager thuis gebeld wordt door het merendeel van het team en er contact gehouden wordt ook al is hij niet meer in functie. Zie je het minderwaardigheidscomplex van de directeur die zo handelt? Herkenbaar? En dat alles rondom het belazeren van de inspectie. Wie wordt daar nu niet belazerd? Ik zit niet bij jullie directeur, maar ik kom regelmatig bij jullie en heb zo mijn kanalen.

  4. fraude
    einstein
    docent vmbo/mbo
    Heel herkenbaar Janwillemhendrik, ook op mijn school wordt gefraudeerd met cijfers op het diploma voor een niet gegeven vak. Laat de inspectie maar onverwachts langs komen, dit alles gebeurt ook op mijn school.

Reacties zijn gesloten.