900.000 euro ondoelmatig en ongeoorloofd besteed door top Inholland

Het onderzoek van de onderwijsinspectie naar het declaratiegedrag van de top van InHolland is afgerond. Voor een korte samenvatting zie ook de NRC. Enkele conclusies:

  • 900.000 euro is ondoelmatig en ongeoorloofd besteed door de top van Inholland.
  • Voormalige bestuursvoorzitter Jos Elbers en voormalig vicevoorzitter Lein Labruyère zijn de grootste overtreders.
  • Volgens de NRC komt Geert Dales er goed vanaf in het rapport, maar hij declareerde wel 20.000 euro uit aan reis- en verblijfkosten en 30.000 euro voor een leaseauto met chauffeur.

UPDATE 21 Juni: volgens de NRC (die zich beroept op de telegraaf die documenten in handen heeft) wil de raad van toezicht van InHolland voorkomen dat er geld teruggehaald gaat worden bij de oud-bestuurders. Zo staat er ook:

De twee leden van de tijdelijke raad van toezicht zouden de voormalige bestuurders nog steeds steunen. De raad zou het ook niet met de inspectie eens zijn dat haar wat te verwijten valt.

7 Reacties

  1. Ook op de TU Delft is het niet pluis
    Volgens de NRC gaf een decaan van de TU Delft voor 750.000 euro opdrachten aan bedrijven waar zijn vrouw (mede-) eigenaar van is.

  2. 900.000 euro goed besteed
    Natuurlijk is die 900.000 euro goed besteed. Weg met de docenten met het krijtje. Het moderne onderwijs vraagt om slagvaardige managers. En hoeveel chauffeurs houden zij wel niet aan het werk. Nee, die 9 ton is niets in verhouding met de bankbonussen. Toch mooi meegenomen dat die docenten krap gehouden worden, die verdienden toch veel te veel. Jos Elbers is het goede voorbeeld, dat overal navolging verdient. Leuke gezellige jongens met een vlotte babbel, die zie je nooit en te nimmer voor een rechtbank. Terug betalen ? wat nou terug betalen, alles netjes goedgekeurd door de raad van vriendschap, o nee het was toezicht. De nieuwe stijl managers staan in de rij om deze schone taken over te nemen.
    Wel lullig dat die leraren dat al die jaren hebben moeten toezien zonder dat ze hun mond konden open doen, maar die hebben geen ruggengraat joh, weg ermee !

  3. Vanavond Geert Dales op TV
    Ik zag een vooraankondiging van een of andere actualiteitenrubriek dat Geert Dales openheid van zaken zou geven over Inholland (vanavond, 21 juni).

    • Bedoel je deze 2010
      Geert Dales wil hoger onderwijs terug in handen van overheid. Morgenavond Dales in Spraakmakende Zaken over #InHolland, 21.20 uur NL2

Reacties zijn gesloten.