Mores in het onderwijs

nadat ik al eerder op het matje was geroepen omdat iemand dacht te vernemen dat ik had geroepen “houd je kop” in plaats van “houd eens op”, vond ik nu toevallig op een bureau van een collega een negatieve notitie, geschreven over mij, ik zou een leerling een klap hebben gegeven.

Ik heb vervolgens een copy gemaakt van de beschuldiging en toen een paar dagen later mij werd verteld dat ik een leerling een klap zou hebben gegeven, gaf ik aan dat ik al eerder dit had gelezen en deze aantekening had gedupliceerd en er bovendien niets van klopte.

Ik heb dus niemand een klap gegeven, maar de notitie werd wel zonder mijn medeweten gemaakt, vervolgens wordt mij nu weer verweten dat ik een inbreuk op de privacy heb gedaan door een, voor mij, ernstig negatieve notitie te copieren.

Ik vraag mij af welke mores er heerst in het onderwijs en of dit de manier is om iemand eens mores te leren, ik ben het inmiddels meer dan zat……………….

Afijn, uit een later onderzoek is gebleken dat er niets was te constateren, als de directie nu direct de betrokken partijen bij elkaar had geroepen was dit reeds eerder aan het licht gekomen en hadden er ook geen geheime notities te worden geschreven over een collega. Zo doe ik het altijd met leerlingen en dat is een erg doeltreffende methode.

Kennelijk is men in onderwijsland beter in het pedagogisch handelen dan in het agogisch handelen !!