Doekle Terpstra is gelukkig

Doekle Terpstra is gelukkig. Op zijn TWITTER-account schrijft hij op woensdag 4 mei rond 10.00 uur: “Lees Aleid Truijens in #Volkskrant. Een boeiende column over mij. Eindelijk een stuurman aan de wal die mij begrijpt en doorgrondt! Heerlijk.”

Heeft iemand de Volkskrant bij de hand?

2 Reacties

  1. lees de Volkskrant. Een scherp stuk van Aleid
    citaat:
    In zijn vorige baan, als voorzitter van de hbo-raad, beweerde Terpstra nog dat het hbo uitstekend presteerde. Waar hij kwam, zong hij de lof van het competentiegerichte onderwijs. Dat het niet langer ging om kennis maar ‘om je houding in het leven, om reflectie op je handelen’ vond hij ‘prachtig’. Van duffe kennisleveranciers, de eerstegraads leraren, ‘moeten we af’, decreteerde hij, en ook van ‘het onderscheid tussen docenten en ondersteunend personeel’, ook ict’ers en onderwijsassistenten kunnen heel goed studenten begeleiden. Sterker: ‘Studenten zijn niet zelden de docent vooruit.’ De digitale genieën zouden ‘een lerende houding afdwingen’ bij docenten.
    Op dat hbo, waar alle academici zouden zijn ontslagen, moest niettemin, net als aan de universiteit, hoogwaardig onderzoek worden verricht. Onder leiding van de conciërge wellicht, of geheel ‘zelfsturend’ natuurlijk. Misschien had Doekle de stille hoop dat hijzelf, in het trotse bezit van een diploma sociale academie, zo ook nog eens een echte master in de wacht zou slepen.

    Opmerkelijk (of niet) dat Terpstra in zijn tweet op geen enkele manier ingaat op de kritiek van Aleid. Alleen een sarcastische sneer. Benoemen? Bouwen??

Reacties zijn gesloten.