Op grote schaal tentamenfraude bij InHolland

Studenten hebben met behulp van een schoonmaker die tentamens heeft gestolen tentamenfraude gepleegd. Zie de volkskrant. Een wel eerlijke student van InHolland zegt:

Het is al een half jaar aan de gang. Het is een schande. Ik stap over naar een andere hogeschool, want mijn InHolland-diploma is straks niets meer waard.

3 Reacties

  1. Vraagje
    Is het normaal dat alle examens op de onderwijsinstelling liggen?
    Het kan ook anders: de docent/leraar (bevoegdheid is toch al lang niet meer gegarandeerd op het HBO?) die zo’n examen op zijn eigen computer opslaat en de examens op de dag van het examen, of eventueel de dag daarvoor, bij het secretariaat, de examens laat uitprinten.

    Wanneer alle examens daar bij de administratie liggen, houdt dat dan in dat er van jaar tot jaar dezelfde examens worden gebruikt?
    Mijn profs (zonder uitzondering hoogleraren) hadden een lijst aan examenvragen en maakten voor elk examen uit die lijst een willekeurige selectie. Aangezien de examenvragen op hooguit een paar A4’tjes passen kunnen die examens vlak voor het examen worden uitgeprint. Hoe dat uitprinten gaat weet ik niet (vermoedelijk doen de assistenten dit) maar het lijkt mij dat nadat die uitgeprint zijn die persoon die ze liet uitprinten ze ogenblikkelijk weer meeneemt aangezien hij/zij ze kort daarna moet uitdelen op het examen.
    Kortom, waarom zo’n centrale opslagplaats voor examens?

    • Procedures
      In hier Engeland is het allemaal nog iets erger Bart. Het is op mijn afdeling VERBODEN om een examen op je eigen computer op te slaan. Er is een speciale beveiligde server waarop je het examen in moet typen. Daarvanaf wordt het vervolgens geprint door de print afdeling van de universiteit. Daar heeft de hoogleraar verder niets meer mee te maken. Het lijkt zo dat deze examens voor de examenperiode allemaal geprint worden en opgeslagen worden in het examenbureau van de universiteit. Als surveillant bij een examen moet je ze daar een half uur voor het examen begint ophalen.

      Dit zijn de procedures (InHolland zal een soortgelijke procedure hebben). Als hoogleraar heb je hier geen enkele controle op, je moet maar hopen dat de printers, de computerbeveiligers en de mensen van het examenbureau capabel zijn.

Reacties zijn gesloten.