Tip op de BBC

Op donderdagavond om 10 uur (onze tijd) is er een interessante serie op de BBC over de positie van jongens in het onderwijs: Boys will be boys!

Gareth Malone, in Engeland zeer bekend (en geliefd) door zijn vermogen om grote groepen aan het koorzingen te krijgen (om sociale integratie te bereiken) stort zich in de problematiek van de jongens die ook in Engeland zo’n achterstand hebben in ‘literacy’.

In de eerste uitzending ging hij veel met ze sporten en probeerde een uitdaging te organiseren in de vorm van een debatwedstrijd met de meisjes. Helaas verloren de boys de wedstrijd. De optimistische manier waarop hij probeert een vinger achter de problematiek te krijgen vind ik erg inspirerend. Het is vooral leuk omdat hij niet pretendeert ‘de’ oplossing te hebben of een ‘alles-moet-anders-show’ op wil voeren. Hij gaat er gewoon aan staan om te kijken wat kan werken, in overleg met het (vrouwelijke) schoolteam.

Ik ben benieuwd hoe het verder gaat en wat mijn forumgenoten ervan vinden.

1 Reactie

  1. School Season
    De uitzendingen met Gareth Malone maken deel uit van de serie School Season, uitzendingen over onderwijs op BBC 2.
    Toevallig had ik de eerste uitzending gezien, en van deel twee heb ik het grootste deel gezien. In deel twee probeert Gareth de jongens aan het lezen te krijgen, en dat lukt wonderwel.
    Komende donderdag is deel drie. Daarin gaat Gareth proberen de jongens aan het schrijven te krijgen.
    Zijn “tovermiddelen” zijn competitie en uitdagenden activiteiten. Daarnaast gooit hij zijn tomeloze enthousiasme in de strijd.
    Inspirerende TV.

    Wat mij erg bevalt is, dat je een uur lang geboeid kunt kijken naar een intelligent gemaakte uitzending. In dat opzicht heeft de BBC toch wel heel veel te bieden.

    Meer informatie:
    www.bbc.co.uk/tv/seasons/schoolseason/
    Klik vooral ook eens door naar de BBC TV-blog van Gareth Malone, en naar de commentaren daaronder.

Reacties zijn gesloten.