Scholen kunnen meer uitgeven

Vandaag in NCR Handelsblad: Scholen kunnen meer uitgeven.

Citaat:
“Scholen sparen te veel, doordat ze over te weinig financieel inzicht beschikken. Dat blijkt uit het eindrapport van de Commissie Vermogensbeheer Onderwijsinstellingen, dat vanmiddag is gepubliceerd.”

Duidelijke taal: er kan meer geld naar het onderwijs omdat de reserves te groot zijn. Teneur van het onderzoek: er is een constante subsidiestroom naar het onderwijs, dus scholen hoeven geen reserves aan te leggen zoals bedrijven dat doen.

Gelukkig is Sjoerd Slagter er weer als de kippen bij om tijd te rekken:
“Ook de schoolbesturen in het voortgezet onderwijs, verenigd in de VO-raad, zijn het eens met de aanbevelingen van Don. Maar middelbare scholen hebben volgens voorzitter Sjoerd Slagter tijd nodig om hun financiële bedrijfsvoering „effectief” te maken. De VO-raad noemt een extra taak voor de inspectie „voorbarig” en vindt dat Don te weinig rekening houdt met de benodigde risicobuffers.”

3 Reacties

  1. Zie het lichtpuntje
    Hij zal het zelf achteraf wel als een verspreking zien, maar Sjoerd geeft hier, terwijl hij het vaak anders probeert voor te stellen, openlijk toe dat de VO-raad niet het voortgezet onderwijs vertegenwoordigt, maar slechts een vereniging van schoolbesturen is, en niets meer dan dat.

Reacties zijn gesloten.