Kamercommissie over MBO

Zojuist heb ik via internet de vergadering van de Kamercommissie onderwijs over het MBO en mn over het CGO gevolgd. Er werd veel belangwekkends en zelfs hier en daar wat hoopgevends gezegd.
Jammer dat er maar vier kamerleden waren: Staf Depla, Biskop en de onvolprezen Jasper van Dijk.

Er werd bijvoorbeeld gewoon weer openlijk gesproken over de mogelijkheden van Centrale Examens. Mevrouw Bijsterveldt noemde bijvoorbeeld de centrale examens die door het kenniscentrum van de Bakkers werden afgenomen. Goed werk, volgens haar en zeer ontlastend voor scholen en leraren. Dat zouden meer kenniscentra moeten doen…………………

Ze wil ook een onderzoek houden naar de mening van docenten en bedrijven over het aandeel van de kennis in de nieuwe kwalificatiedossiers. Jammer dat het weer een onderzoek moet zijn. Ze hoeft die dossiers maar open te slaan om te zien dat er nulkommanul is uitgewerkt over noodzakelijke kennis.

Jasper van Dijk hamerde nog enkele malen op een klokkenluidersregeling en zelfs dat werd door v. B. niet direct helemaal van tafel geveegd (maar wel bijna!)

Er ging veel over tafel, maar ik word er niet (meer) zo heel erg depressief van. En ik moet Jasper absoluut complimenteren met zijn bijdrage.

1 Reactie

  1. plus de voorzitter
    Sorry,
    drie kamerleden plus de voorzitter Van Bochove, die hier uiteraard qualitate qua bij zit. Vandaar het getal van vier.

Reacties zijn gesloten.