Kom ons helpen met de BON-bloemlezing!

OPROEP
We zoeken extra beoordelaars die meehelpen in de Forumbestanden waardevolle bijdragen te vinden die we kunnen bundelen in onze Bloemlezing.

Het overkomt ons bijna dagelijks dat we mensen tegenkomen die zich bezorgd maken over het Nederlandse onderwijs en niet de toegang weten tot BON.
Ondergetekende kwam gisteren nog een cv-monteur tegen die in zijn bedrijf alleen maar stagestudenten van het vmbo ziet die niets in hun opleiding hebben opgestoken. Hij is inmiddels tot de conclusie gekomen dat het competentiegerichte onderwijs rampzalig uitwerkt (“van 10 kandidaten moest ik er bij een beoordelingsgesprek er 10 laten zakken”) maar hij had nog nooit van BON gehoord.

Dat soort verhalen motiveert ons nog meer om straks met deze bloemlezing uit te komen zodat niet alleen mensen in het onderwijs, maar ook de buitenwereld kan zien waar die problemen vandaan komen.

Daarom roepen we nu extra beoordelaars op omdat de groep van 14 die we nu verzameld hebben te klein is om een verantwoorde selectie van de waardevolle Forumbijdragen te maken.

We hebben het werk flink vereenvoudigd:
Ieder die beoordeelt krijgt een aantal artikelen toegewezen die hij/zij thuis kan lezen op de computer. Alleen het eerste artikel in een draad moet bekeken worden en vervolgens oordeelt hij/zij of deze bijdrage de moeite waard is. Vervolgens geeft de “bloemlezer” een cijfer voor de inherente kwaliteit van dat stuk (een cijfer van 0 tot 10) en beoordeelt met een x tot drie xxx of dit stuk in potentie geschikt is voor de bloemlezing.

Geef U op voor dit interessante werk. Niet alleen is het interessant om een aantal stukken snel door te nemen, maar bovendien helpt het BON aan een middel om zich aan te buitenwereld te laten zien. (Al kan het ook geen kwaad voor de binnenwereld).

Geef u op bij Paul Gobée of ondergetekende,
Huub Philippens (bloemlezing@beteronderwijsnederland.org)