BON behoort tot de smaakmakers van het jaar

Een wellicht wat oppervlakkig stukje in de Volkskrant dat allerlei zaken op één hoop gooit (Het Betoog: “Volkstribuun is teken van nieuwe tijd” (Hans Wansink). Maar we worden (positief!) genoemd.

Om te beginnen domineert het gebrekkig functioneren van overheidsapparaten de parlementaire agenda: zie het onderwijs, de zorg, het stelsel van sociale zekerheid, het justitiële apparaat, de jeugdzorg, de immigratiedienst. Het belangrijkste parlementaire evenement was de evaluatie van de fatale beleidsdrift die het voortgezet onderwijs heeft getroffen. De commissie-Dijsselbloem constateerde dat een kleine groep topambtenaren en beleidsadviseurs haar wetenschappelijk onhoudbare opvattingen over de inrichting van het onderwijs jarenlang heeft kunnen botvieren. De betrokken onderwijsspecialisten behoorden tot dezelfde sekte, zodat de Tweede Kamer geen enkele weerstand bood. Dankzij de volharding van de landelijke kwaliteitskranten en een groep verontruste leraren (verenigd in Beter Onderwijs Nederland) is de onderwijscrisis uiteindelijk op de politieke agenda gekomen.

Dijsselbloem en de zijnen lieten zien dat de neutrale, de publieke zaak loyaal dienende rijksambtenaar een mythe is. Sommige diensten zijn broeinesten van ‘oud-links’ – en niet alleen het ministerie van Onderwijs. Zo klagen collega’s van minister Vogelaar van Integratie over de ‘multiculti-teksten’ die haar ambtenaren naar de onderraden van de ministerraad sturen.

2 Reacties

  1. Dankzij…
    …de volharding van de landelijke kwaliteitskranten?

    Het enige wat ik me van die kwaliteitskranten kan herinneren is dat ze vol stonden met stukken van Mark en Mark en Ad en Presley. – En toen heb ik me als lid aangemeld 😉

    • Te weinig
      Stukken op het scherpst van de snede van diverse bonners mogen wat mij betreft wel weer wat vaker in de media, onderwerpen genoeg lijkt mij.
      Corgi

Reacties zijn gesloten.