persbericht : geef uw mening over basisonderwijs

Persbericht : Mening van ouders over basisonderwijs gepeild
Uitgegeven op dinsdag 24 juni 2008 om 11:53:49

(Novum) – Ouders van basisschoolleerlingen kunnen sinds dinsdag via landelijke vragenlijsten hun mening geven over het onderwijs en de school van hun kroost. Daarmee is het eerste landelijke onderzoek naar de tevredenheid van ouders over het basisonderwijs van start gegaan. Dat heeft de initiatiefnemer Centrum voor Online Onderzoek bekendgemaakt.

De ouders kunnen aangeven of ze tevreden zijn met wat hun kinderen leren en of ze de gebruikte onderwijsmethoden geschikt vinden. Ook de faciliteiten, de veiligheid en het pestgedrag op school komen aan de orde. Om het onderzoek voor alle ouders toegankelijk te maken, is de vragenlijst online en op papier beschikbaar in zowel Nederlands als Engels, Turks, Arabisch, Papiaments en Frans.

De kinderen zelf kunnen vanaf het begin van het schooljaar hun mening geven over hun school en het onderwijs. Begin volgend jaar worden de eerste resultaten van het onderzoek bekendgemaakt, het eindresultaat wordt voor het einde van het volgend schooljaar gepubliceerd.

De website van het Nationaal Onderzoek Tevredenheid Onderwijsinstellingen is dinsdagochtend officieel in werking gesteld door Tweede Kamerlid Boris van der Ham (D66). Hij was ook lid van de commissie-Dijsselbloem, die zich boog over onderwijsvernieuwing.
====================================================
Commentaar : wat een geweldig idee ! Vooral ook omdat ook kleuters, nog vóórdat ze kunnen lezen (wie zei daar : intikken op een computer ?), hun tevredenheid al mogen uiten in deze natie-wijde rondvraag.
Daar kan zelfs JPB (referendum) nog een puntje aanzuigen.

Vervelend detail : die vragenlijsten zijn niet in het Fries beschikbaar. Foute zaak.
Hoeveel zou dat ‘Centrum voor Online Onderzoek’ eigenlijk kosten ? Je zou denken : het waterhoofd Onderwijs heeft de pokken gekregen ; waterpokken misschien.

Maarten

4 Reacties

  1. Allemachtig
    Het onderzoek is in opdracht van de AVS (zie hier), de Algemene Vereniging Schoolleiders. Het kost scholen vanaf 295 euro. En geweldig geweldig: “Een deel van de opbrengst zal worden besteed aan het ondersteunen van onderwijsprojecten in Afrika” (zie hier).

    Gatverdamme zeg, typisch een project van de kongsi van linkse do-gooders en rechtse zakkenvullers die het onderwijs kapot heeft gemaakt.

    Ze zijn trouwens ook bezig met een vragenlijst voor het voortgezet onderwijs.

    • Toch wel klimaatneutraal en duurzaam, mag ik hopen?
      In dat geval mag het namelijk gerust het dubbele kosten.

    • Afrika
      Ik ben betrokken, en betrokken geweest, bij diverse school projecten in Afrika. Dat ging dan wel op andere schaal en met andere intenties dan deze AVS voor ogen staat.
      AVS zal wel denken dat alle kleine beetjes helpen. Ik denk eerder aan die regel in de Matthaeus passion : Blutgeld.

      www.youtube.com/watch?v=vDONTdRCVbg

      maarten

Reacties zijn gesloten.