Oproep: wie wil de kritiek op het CE redden?

Ik heb vanaf het begin van BON mensen aangemoedigd om copieën van documenten (vaak als pdf) op de BON-site te plaatsen. De reden hiervoor is dat eens in de zoveel tijd iemand onwelgevallige documenten van de eigen site verwijdert. BON vindt het belangrijk dat kritiek op gevestige organisaties vindbaar blijft; daarom is het een goed idee om documenten op de BON-site op te slaan.

Nu hebben we weer zo’n situatie. Kennisnet verzamelt elk jaar commentaar van wetenschappers op de VO-examens. Ik ging er in mijn naiviteit vanuit dat ze de oude commentaren zouden laten staan, maar dat doen ze niet. De commentaren zijn vaak erg kritisch, en er zijn vele mensen en organisaties die er belang bij hebben om die kritieken daarom niet te lang te laten staan. Ik weet niet of dit achter het niet-bewaren zit, maar ik vind het zelf in ieder geval belangrijk dat die commentaren wél behouden blijven.

De google cache kent nog die van 2007, en ik heb alle commentaren VWO die ik kon vinden bijeengeveegd in de zip file die bijgevoegd is. Daarmee zijn deze in ieder geval bewaard, maar ze moeten nog even ergens neergezet worden. Daarom de eerste oproep:

1. Wil iemand de files uit de bijgevoegde zip uitpakken en ergens op de BON-site neerzetten? Ik denk dat alleen de commentaren zelf belangrijk zijn, niet zozeer de verdere discussie.

Daarnaast moet er even gekeken worden naar bijvoorbeeld havo-examens, en misschien ook andere:

2. Zou iemand de google cache willen afzoeken naar oude andere commentaren in 2007 en mogelijk ook oudere? Ter info: ik heb (dank aan bonnie) de vwo-2007 versies gevonden met
www.google.com/search?hl=en&q=Kennisnet+forums+%C2%BB++Wetenschappers+over+het+vwo-examen+2007

(dank aan bonnie voor het opmerken van dit probleem!)

3 Reacties

Reacties zijn gesloten.